Vogue’s første 100-årige model: Beviser at god stil ingen alder har

Modebranchen får tit drøje hug for at bruge unge modeller, der nok er bedst tjent med at bruge weekenden på at spille stangtennis og rundbold, men som slentrer hen ad catwalken i London, Milano eller et andet smart sted.

Nu bevæger det internationale modeblad Vogue sig over i den direkte modsatte grøft, da magasinet har valgt at bruge 100-årige Bo Gilbert som blikfang for markeringen af bladets – ja – 100 års jubilæum.

Læs også: Hun har ventet i 92 år: Nu får Majlis endelig opfyldt sin drøm om at være Lucia

Den ældre model har bopæl i den engelske storby Birmingham, hvor man i bladets juniudgave kan se en livsbekræftende fotoserie med Bo Gilbert, der fungerer som blikfang for det britiske stormagasin Harvey Nichols.

Folkene bag kampagnen siger, at de forsøger at gøre op med aldersdiskrimination i modebranchen ved at bevise, at 'den ældre generation kan være frygtløs stilfuld'.

Fotografen Phil Poynter, der har arbejdet for navne som Prada og Louis Vuitton, knipsede de inspirerende billeder af Bo Gilbert, der beskriver sig selv som sådan en type, der altid går i høje hæle og som aldrig forlader huset uden make-up i ansigtet.

- Jeg gør ting, som mange i min alder ikke længere kan finde på at gøre, siger Bo Gilbert til The Daily Mail og fortsætter:

- Jeg klæder mig pænt på for min egen skyld. Ikke for drengenes skyld, fastslår modellen, der afslutningsvis får et par rosende ord med fra den kendte fotograf:

- Det var et privilegium at arbejde med Bo. Hun er en fabelagtig og uafhængig kvinde, som er indbegrebet af tidløs stil, siger Phil Poynter. 

Se her en video med den 100 år gamle fotomodel:

 

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

Dagens Gossip