Wiland efter kæmpedrop: Jeg tænkte for meget

Det fungerer ikke for FC København og målmand Johan Wiland i denne sæson. Søndag spillede det forsvarende mesterhold blot 1-1 i Parken hjemme mod FC Vestsjælland.

Oprykkerne blev hjulpet af et kæmpedrop af Wiland efter 14 minutter, da FCK var foran 1-0 og havde momentum i kampen.

- Det er en bold, jeg tager 99 ud af 100 gange, og denne gang gik den ind. Det er skidt. Jeg ved ikke, hvad der skete. Det er i hvert fald ikke godt nok, siger Wiland.

I første spillerunde af Superligaen lavede Wiland også et drop i 1-2-nederlaget ude mod AaB, så det kører ikke optimalt i øjeblikket. Det handler meget om det mentale, forklarer Wiland.

- Jeg vil ikke sige, at jeg er blevet en dårligere målmand, end jeg var for fire år siden.

- Vi er alle på toppen, når det går godt. Så tænker man ikke så meget. Men i en periode som den, vi er i, så tænker man mere over situationen, og man tænker for meget. Det skal man forsøge at undgå, siger Wiland.

Søndagens opgør var Ståle Solbakkens comeback-kamp som FCK-træner, og det skulle være endt med en sejr, mener Wiland.

- Hvis jeg ikke havde lukket det mål ind, så havde vi vundet den kamp. Så det havde meget stor betydning. Vi havde 100 procent kontrol over det, da det skete, siger Wiland.

Den svenske landsholdsspiller påtager sig gerne skylden for de to tabte point, selv om han også reddede FCK i flere situationer i kampens slutfase.

- Vi er som hold ikke startet så godt. Og alle spillere er involveret i, hvordan et hold spiller, og jeg er en af dem. Men sådan noget sker engang imellem, selvom det ikke er godt nok, erkender Wiland.

På søndag skal FCK efter 12 superligakampe uden sejr forsøge at skaffe tre point på udebane mod oprykkerne Viborg FF.

/ritzau/

 

Dagens Gossip