Eksperter advarer: Du må ikke bruge dette, når du griller

Skrevet af Sol Stoffregen

11/07/2016

Dagens topnyheder

Selvom vejret ikke ligefrem indbyder til grillaftener i haven, så kan det være fristende at smide kødet på grillen, mens man selv og familien står indenfor i tørvejr.

Men hvis du er typen, der pakker kød, fisk eller grøntsager ind i stanniol og smider det på grillen, så bør du stoppe med det samme. Uanset om det er for at holde grillen ren eller ej.

Læs også: Dit kød på grillen kan give kræft: Sådan griller du korrekt

Det er nemlig farligt at bruge det sølvfarvede papir. Det skriver Metro.

Metallet i stanniolen kan sætte sig i din og familiens grillmad. Og det er alt andet end godt.

Alzheimer, knoglesygdomme og nyresvigt kan være nogle af de kedelige konsekvenser, hvis du er lidt for gavmild med stanniolrullen ved grillen.

Læs også: 2-årig dreng døde næsten på stranden: Moren havde ingen ide om, at det kunne ske

Menneskekroppen kan dagligt klare et metalindtag på 40 mg ifølge WHO, men mad lavet i stanniol på grillen kan komme op på 400 mg afslører et studie - disse store mængder kan kroppen ikke nedbryde effektivt.

Det er især mad, der bliver lavet i sure flydende væsker såsom citronsaft eller tomatsovs, der tiltrækker metallet. Og det bliver kun værre, hvis du tilsætter krydderier.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler: