47-årig mand gav pakke til politiet: Da betjentene så, hvad der lå i den, fik de travlt med at komme væk

Arkivfoto.

Tirsdag kom en 47-årig mand ufrivilligt til at lukke politistationen i Roskilde.

Tirsdag aften omkring klokken 19.00 trådte en lovlydig borger ind på politistationen i Roskilde.

Med sig havde den 47-årig mand fra Kirke-Hyllinge på Midtsjælland en pakke bestående af diverse våben og ammunition, som han havde fundet i forbindelse med oprydning i et dødsbo som han nu ønskede at aflevere til politiet for en god ordens skyld.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i deres døgnrappport.

Læs også

Nu starter ankesagen: Tynd og påvirket Peter Madsen ankommet til retten

Men da politiet kiggede nærmere på de indleverede effekter, spærrede man hurtigt øjnene op. For udover et ufarligt luftgevær fandt betjentene både håndgranater, røghåndbomber samt diverse detonatorer, ammunition og signalpatroner.

Af frygt for en vis ustabilitet i de indleverede effekter, besluttede politiet med det samme at lukke for publikumsbetjening på politistationen og fjerne al personalet fra de nærmeste kontorer.

Herefter blev Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste straks tilkaldt til fjernelse og senere destruktion af de indleverede våbendele.

Læs også

Mand gik over for rødt for øjnene af politiet: Nu er han sendt ud af landet

Først to timer senere - cirka klokken 21.00 - var det igen sikkert at være både ansat og besøgende hos politiet, da effekterne var blevet fjernet af forsvaret og stationen kunne genåbne.

I forlængelse af den opsigtsvækkende indlevering vil politiet gerne opfordre borgerne til at kontakte politiet for råd og vejledning om forholdsordre, hvis man skulle støde på større og måske farlige/ustabile våbenfund.

Borgerne opfordres derfor i første omgang til at lade effekter ligge på findestedet for egen sikkerheds skyld, indtil politiet og måske Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste har kigget nærmere på dem og taget en beslutning om, hvordan tingene kan fjernes sikkerhedsmæssigt mest forsvarligt fra findestedet.

 

Dagens Gossip