64-årig cyklist dræbt af uopmærksom bilist: Sad og pillede ved GPSen

En 64-årig mand mistede i går livet under en cykeltur. Det skyldes påkørsel af en bagfrakørende bilist, der havde alt for travlt med at pille ved sin GPS.

Det koster liv i trafikken, hvis man ikke er opmærksom. Derfor er det eksempelvis helt forbudt at sidde og betjene sin telefon håndholdt, mens man kører bil. En GPS går dog ikke under sådan en lov, og derfor kan man frit sidde og indstille adresse eller lignende, mens man er på farten.

Det kom desværre til at gå ud over en 64-årig mand, der var ude på en cykeltur fredag eftermiddag.

Cyklisten fra Vildbjerg blev nemlig påkørt bagfra af en 75-årig mand, der var alt andet end opmærksom på trafikken, da han sad og pillede ved bilens GPS-system. Det fik manden til at trække længere mod højre, og til sidst kørte han ind i manden bagfra.

Læs også

Odense Banegård: 70-årig kvinde dræbt af elscooter på rulletrappe

“Bilisten ville slukke sin GPS, der lå i midter-konsollen af bilen, og der bliver han så uopmærksom og trækker ud over striberne mod højre og rammer den 64-årige mand bagfra,” fortæller vagtchef Jens Claumarch fra Midt- og Vestjyllands Politi ifølge TV Midtvest.

Var død på stedet

Der gik ikke længe fra kollisionen, før at en akutlæge landede på stedet i en lægehelikopter. Her blev der forsøgt hjerte-lunge-redning på den 64-årige mand, men det havde ingen effekt.

Lægen kunne dermed erklære manden for død på stedet. Trækningen på Skjernvej var lukket i flere timer, så politiets bilinspektør kunne lave undersøgelser på ulykkesstedet, for at finde ud af, hvad der præcis skete i forbindelse med ulykken.

Det lader dog til, at det ‘blot’ var uopmærksomhed i trafikken, der fik den 75-årige bilist til at trække over i højre side, hvor cyklisten befandt sig, og derfor kan den 75-årige mand forvente en sigtelse for uagtsomt manddrab.

Læs også

Tragisk dødsfald og kvæstelser: Mor havde 10-årig søn med på motorcykel

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip