9-årig dreng fik chokolade af mand i hvid varevogn: Nu vil politiet tale med manden

Emil Ryttergaard

380 uger siden

|

05/04/2017
112
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En 9-årig dreng blev tilbudt et stykke chokolade ved Ringparken i Roskilde. Nu vil politiet gerne snakke med ham, og opfordrer samtidig forældre til at være ekstra opmærksomme på deres børn.

Dagens topnyheder

Klokken 17 tirsdag eftermiddag blev en 9-årig dreng fra Roskilde tilbudt et stykke chokolade af en mand i en hvid varevogn ved Ringparken i Roskilde. 

Drengen takkede pænt nej og gik sin vej, hvorefter han fortalte sine forældre, der anmeldte en hændelsen, hvor manden i bilen beskrives som værende i 30'erne. 

- Drengen bliver tilbudt chokolade, og det kan være helt uskyldigt, men da det er sket tidligere i området, vil vi meget gerne tale med føreren af den her bil, siger Carsten Andersen, der er kommunikationsansvarlig ved Midt- og vestsjællands Politi til Dagens.dk.
 
Han understreger, at der på ingen mulig måde er sket noget kriminelt i sagen, men at de mange lignende sager i området har gjort flere forældre bekymret for mænd i varevogne, der tilbyder børn slik eller chokolade. 

- Men selvom det ikke er kriminelt, kan det jo godt skabe utryghed, hvilket også gør, at vi generelt har fået flere henvendelser om mænd i varevogne, påpeger Carsten Andersen.

Han håber, at borgerne fortsat rapporterer mærkelige hændelser med mænd i varevogne, og gerne så hurtigt som muligt, så politiet kan komme i kontakt med føreren og sikre sig, at der ikke foregår noget kriminelt. 

Foto: Google Maps

Politiet er i gang med at undersøge, om der er en sammenhæng mellem de tidligere hændelser, hvor varevogne er blevet spottet nær børn i området, men ‘det er der intet, der tyder på’, fastslår Carsten Andersen. 

Tidligere er en pige i Jyllinge blevet forfulgt af en mand i en varevogn, og tidligere på året har der også været flere sager, hvor en mand blandt andet henvendte sig til en gruppe drenge ved en skole. 

Carsten Andersen opfordrer derfor forældre i området til at tage en fornuftig snak med børnene, så børnene lærer at sige nej til tilbud fra fremmede - uden dog at børnene bliver unødigt bange og paniske for mænd i varevogne. 

- Forældre skal ikke være bekymret for mænd i varevogne, men tale med deres børn og på en ordentlig måde sige, at børnene ikke skal tage imod slik og chokolade, men sige nej tak. Og så skal selvfølgelig ringe ind, hvis det er et mistænkeligt forhold, siger Carsten Andersen til Dagens.dk 

Varevogne er ikke det eneste, man skal være opmærksom på. Finder man en tennisbold i sin have, skal man aldrig samle den op, advarer politiet