Amerikansk læge ville opbevare guld hos forelsket 56-årig kvinde fra Hobro - det gik galt

Ane Sørensen

383 uger siden

|

20/03/2017
112
Genrefoto: Shutterstock
Genrefoto: Shutterstock
En nordjysk kvinde kom galt afsted, da hun mødte en mand på en datingside og forelskede sig pladask.

Dagens topnyheder

En 56-årig kvinde fra Hobro blev taget godt og grundigt ved næsen, da hun mødte en mand på en datingside i slutningen af 2016.

Manden præsenterede sig selv som Justin og fortalte kvinden, at han var dansk/amerikansk læge i den amerikanske hær.

Det skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Justin var en rigtig helt. Han fortalte, hvordan han havde reddet en mand i Afghanistan, hvor han var udstationeret. Kvinden var Hobro faldt hurtigt for den heroiske læge.

- Hans mails led lidt af ‘Google-translate’-syndrom, men kvinden mente ellers ikke, at der var noget at være foruroliget over, skriver Nordjyllands Politi i pressemeddelelsen.

Derfor sagde den midaldrende kvinde også ja, da Justin spurgte hende, om hun ville opbevare noget guld for ham, til han kom til Danmark for at bo sammen med hende. Hun var tilsyneladende på intet tidspunkt skeptisk over for sin nyfundne kærlighed. 

Justin forklarede den nordjyske kvinde, at en diplomat ville fragte guldet til Danmark. Men diplomaten var desværre strandet i Ghana, og han havde brug for penge for at komme videre derfra. Penge skulle helst skulle overføres med Western Union, forklarede lægen. 

Da den hjælpsomme kvinde fra Hobro gerne ville hjælpe Justin, indvilligede hun i at overføre 16.300 kroner til manden. Siden har hun hverken set penge eller guld eller 'Justin'.

Kvindens historie er ifølge politiet et klassisk eksempel på svindel:

- Husk altid at være skeptisk, når personer begynder at spørge om penge eller vil overføre et større beløb til dig uden nogen umiddelbar grund. Det kan være phishing forsøg eller direkte bedrageri, advarer Nordjyllands Politi.

En anden kvinde fra Hobro kom også galt afsted, da hun i starten af det nye år fik en venneanmodning fra en nigeriansk prins på Facebook.