Brækkede næsen fordi han købte en pakke sort Prince

Foto: Claus Bonnerup / Ritzau Scanpix

En 36-årig mand er blevet dømt til tre måneders fængsel, efter at han slog en anden mand med knytnæveslag i ansigtet. Det valgte han at gøre, fordi han mente en kunde var racistisk, da han ville købe sorte Prince.

Hvis man virkelig søger efter det, så vil man let støde på ting i hverdagen, der kunne virke racistiske uden at være det. Det var blandt andet tilfældet med historien om en pakke cigaretter i Horsens, der endte med at koste en omgang tæsk og en tur i fængsel.

En mand fra Horsens er netop blevet idømt tre måneders fængsel, fordi han gik til angreb på en mand, han mente var racistisk. Det var manden dog ikke, han bad faktisk blot om en pakke cigaretter.

Læs også

Årets klaphat: Filmede politiet mens han kørte forbi - Blev stoppet med masse af narko på sig

Det foregik på Circle K-tanken på Bjerrevej i Horsens, hvor ekspedienten var mørk i huden. En kunde bad om en pakke sorte Prince, men det mente den nu dømte 36-årige mand, var et udtryk for racisme. Han endte derfor med at sende et knytnæveslag i ansigtet på manden, så han brækkede næsen.

Det var en misforståelse

Da sagen kom for retten i sidste uge, viste det sig dog, at det hele bundede i en misforståelse. Den 36-årige mand følte sig nemlig sikker på, at det var en racistisk kommentar, men det var det altså ikke.

“.Jeg blev ked af det på ekspedientens vegne, da han (det senere offer, red.) bad om sorte Prince, fordi ekspedienten var mørk i huden,” fortalte manden i retten ifølge Horsens Folkeblad.

Han valgte derfor at konfrontere manden, som ifølge den dømte blev sur og sparkede ud efter ham.

Den overfaldte havde ikke overraskende en anden forklaring i retten, hvor han gik ind på tankstationen for at købe cigaretter efter en juletræsfest.

“Jeg bestilte to pakker røde Cecil til mig selv, og mens ekspedienten hentede dem, kom jeg i tanke om, at jeg også skulle have sorte Prince til min kæreste, og det råbte jeg måske lidt højt til ekspedienten, fordi hun stod i den anden ende af butikken,” forklarer han ifølge Horsens Folkeblad.

Derefter henvendte den dømte sig til ham, og spurgte ham, om han havde bestilt sorte Prince. Det svarede han ja til, og så blev han slået med en knyttet hånd. Næsen brækkede og der var blod overalt på tøj og i bilen, fortalte han.

Kæresten til den overfaldte mand, bakkede historien op i retten, og hun fortalte endvidere, at hun var nødt til at skynde sig at starte bilen og køre væk, da den dømte løb efter bilen.

Ekspedienten i butikken bakkede ligeledes historien op, og hun fortalte, at hun på intet tidspunkt havde oplevet den overfaldte som larmende eller provokerende.

Den 36-årige mand er tidligere dømt for vold, og han blev derfor idømt tre måneders fængsel. Anklagemyndigheden ønskede manden udvist af Danmark, da han ikke er dansk statsborger, men det blev afvist af retten.

Læs også

Muslimsk mor kræver Aldi-sovs testet: Det smager af bacon

 

 

Dagens Gossip