Burgerrøveri i Aarhus koster udvisning til to syrere

Foto: Google Maps

Det kunne ikke betale sig at røve 16.000 kroner fra sin tidligere arbejdsgiver. Det koster nemlig et års fængsel og efterfølgende udvisning til to syrere.

To syriske mænd på henholdsvis 25 og 26 år er blevet idømt et års fængsel og udvisning fra Danmark grundet et røveri, de begik hos den enes tidligere arbejdsgiver, The Burger Shack.

Den 17. juni 2018 blev en 34-årig ansat hos burgerrestauranten The Burger Shack i Aarhus udsat for et røveri. Den ansatte var midt i rengøringen af butikken, da to personer røvede restauranten. Den ene person holdt manden hårdt ved jorden, mens den anden stjal indholdet af kassen, hvilket var cirka 16.000 kroner.

Da de to personer forlod stedet igen, valgte den en af røverne at slå den 34-årige med en knytnæve i skridtet. Herefter løb de to væk, og tilsluttede sig en tredje gerningsmand, der havde holdt vagt.

Hændelsen blev fanget på video af et overvågningskamera, og her blev den ene af de to røvere genkendt, da han tidligere havde været ansat i restauranten. Den anden blev genkendt som værende ven til den tidligere ansatte.

”De sagde, at det var sket i selvtægt”

Der gik en lille måned før politiet fandt den ene af de to gerningsmænd, da han opholdt sig på en adresse i Horsens, som blev ransaget af politiet. Den anden valgte at melde sig til på politigården i september, da han havde været efterlyst i flere måneder.

Under retssagen fortalte de, at røveriet var sket i selvtægt, da restauranten angiveligt skyldte den 26-årige penge. Det afviste ejeren af restauranten, og det troede retten heller ikke på.

”Restaurantejeren afviste i retten, at han skulle skylde den 26-årige penge, og retten valgte da også at dømme begge for røveri. Der er tale om et groft røveri, hvor de overfalder en sagesløs medarbejder på stedet, hvilket var godt dokumenteret gennem videoovervågningen, og derfor valgte retten at følge min påstand om en straf på et års fængsel og udvisning,” fortæller anklagerfuldmægtig Morten Dahm-Hansen i en pressemeddelelse fra politiet.

Den en af de to anklagede valgte at anke dommen, mens den anden tog i mod den. De står begge til et års fængsel og derefter skal de udvises af Danmark.

Læs også

Flypassager tvang personale til at tørre ham i numsen: Ellers ville han lave lort på gulvet

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip