Cykelhandleren Henrik afleverede navn, billede og adresse på cykeltyv til politiet - men de reagerede ikke

Nils Würtzenfeld

384 uger siden

|

14/03/2017
112
HV Care Cykler/Facebook
HV Care Cykler/Facebook
En cykelhandler kunne både opgive navn og personoplysninger på den mand, der var stukket af med en 70.000 kroner dyr cykel. Politiet reagerede dog ikke, og det fik den frustreret cykelhandler til selv at efterlyse cykeltyven på Facebook.

Dagens topnyheder

Der var hverken brug for fingeraftryk, DNA-analyser eller avanceret opklaringsarbejde, da en cykelhandler i Holstebro fredag 3. marts fik stjålet en svimlende dyr cykel fra sin butik.

Tyven havde nemlig efterladt sit pas.

Alligevel har politiet endnu ikke taget affære i sagen, og det frustrerer i den grad Henrik Hornstrup, der er medindehaver af HV Care Cykler på Struervej i Holstebro.

- Jeg ringede til politiet allerede en time efter, cyklen var væk. De fortalte, at de ville oprette en sag, og om mandagen afleverede jeg hans pas på politistationen, så de har længe vidst, hvem han var. Alligevel har de ikke foretaget sig noget, forklarer en ærgerlig Henrik Hornstrup til Dagens.dk.

Tyveriet fandt sted fredag for to uger siden, da en mand var dukket op i Henrik Hornstrups cykelhandel og viste interesse for flere af butikkens cykler. Efter at have prøvekørt to modeller, fik manden øje på en mountainbike af mærket Cannondale Scalpe. Cyklen var dog ikke til salg.

- Det er en cykel, som koster omkring 70.000 kroner. Den tilhører en kunde, som bruger den til løb, mens vi sponsorerer ham. Den står til reparation hos os, men kunden er okay med, at vi viser den frem i butikken som udstillingsmodel, fortæller Henrik Hornstrup.

På trods af at cyklen ikke var til salg, fik kunden alligevel lov til at køre en forsigtig tur under forudsætning af, at han afleverede sit pas som sikkerhed for, at han kom tilbage efter prøveturen.

Her ses den dyre mountainbike. HV Care Cykler/Facebook

Den skrupelløse cykeltyv, som Henrik Hornstrup beskriver som ’en smart type’, var dog ligeglad med sit pas.

I stedet stak han af sted på den hundedyre jernhest og forsvandt, og hverken Henrik Hornstrup eller hans kolleger så ham siden.

Velvidende at man var udstyret med både navn, billede og personoplysninger på cykeltyven, var Henrik Hornstrup fortrøstningsfuld, da han umiddelbart efter tyveriet kontaktede politiet.

Mandagen efter afleverede han tyvens pas til politiet i Holstebro, men hørte efterfølgende ikke mere fra ordensmagten.

- Jeg ringede til dem i sidste uge, men fik at vide, at der ikke var oprettet en sag endnu, siger Henrik Hornstrup, der er meget uforstående overfor politiets tøven.

- Det bør jo være lige til at få fat på ham, når man er i besiddelse af de oplysninger. Man kan jo bare køre ud til ham. Så jeg forstår slet ikke, hvorfor der ikke er sket noget endnu, lyder det fra Henrik Hornstrup, der selv har kontaktet manden over telefon.

Henvendelse resulterede dog bare i, at manden smækkede røret på.

Efterfølgende blev Henrik Hornstrup så vred og frustreret, at han gik på Facebook, hvor han direkte henvendte sig til cykeltyven. Blandt andet ved at skrive hans navn.

I opslaget skrev HV Care Cykler i en humoristisk tone, at manden ’måtte være faret vild’, siden han ikke var vendt tilbage med cyklen.

Herefter spurgte man, om nogen mon kendte manden, og at man gerne måtte tage kontakt, hvis det var tilfældet.

Efterfølgende har Henrik Hornstrup dog fjernet opslaget igen, da han godt er klar over, at det er strafbart at hænge folk ud offentlig.

- Det må man jo ikke. Derfor slettede vi det igen. Men vi skrev til ham på en pæn måde, og brugte hans navn for at vise, at det er alvor, lyder det fra Henrik Hornstrup.

Siden har HV Care Cykler skrevet endnu et Facebook-opslag, hvor man endda udlover 10.000 kroner i dusør til den, der afleverer cyklen retur til butikken.

Tilbage står Henrik Hornstrup, der dog ikke har modtaget nogen henvendelser i sagen, ligesom han stadig ikke har hørt fra politiet.

- Jeg havde ingen forsikring på den cykel, så lige nu ser det ud til, at jeg selv skal betale en ny til kunden. Det er rigtig ærgerligt. Jeg håber selvfølgelig, at den kommer tilbage, men indtil videre har politiets arbejde jo ikke været en succes, lyder det fra cykelhandleren, der understreger, at han efterhånden ikke har den store tiltro til, at politiet kan skaffe den dyre cykel tilbage.

Henrik Hornstrup har dog hørt fra mange, der udtrykker deres forståelse og sagtens kan sætte sig ind i, hvorfor man valgte at smide cykeltyvens navn på Facebook.

Dagens.dk har uden held forsøgt at få en kommentar fra Midt- og Vestjyllands Politi i Holstebro.

Til Dagbladet Holstebro forklarer politiet dog, at man ikke har glemt sagen om den dyre cykel.

- Den er ved at blive sendt af sted til den lokalstation, som dækker det område, hvor den formodede gerningsmand bor, siger Lilian Jensen fra lokalpolitiet i Holstebro tirsdag til Dagbladet Holstebro.