Karina fik mystisk sms fra supermarked: Nu advarer Bilka alle mod svindel

11/05/2017 16:15

Emil Ryttergaard

112
Foto: Polfoto
Foto: Polfoto
En falsk sms fra Bilka er i omløb netop nu. Den informerer kunder om, at de har vundet et gavekort til Bilka på 10.000 kroner. Men beskeden er fup og fiduser, advarer supermarkedskæden.

Mest læste i dag

En sms tikker i disse timer ind hos flere danskere på dårligt dansk:

- Bilka Gavekort! Begivenhed 10.000 Kr! Tilgængelige 9 maj. Få Det Her, hvorefter der følger et link, som man kan klikke på. 

En af de danskere, der har modtaget beskeden på mobilen, er Karina Larsen. Hun tog straks kontakt til Bilka for at advare om sms'en.

- Vil bare lige gøre opmærksom på at dette lige nu er i omløb. Det er ikke Bilka som har sendt beskeden. Den er fake og man skal ikke svare eller klikke på linket, skriver hun på Facebook.

Og hun er langt fra den eneste, der har fået den sms i løbet af de sidste par dage:

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Hos Bilka ryster man på hovedet af den falske sms og anbefaler folk at slette den øjeblikkeligt.

- Den er falsk, og sådanne beskeder bør altid slettes med det samme. Det er desværre sådan, at vi fra fra tid til anden oplever, at der er nogen, der misbruger vores brand, og sender noget ud som ikke er reelt, siger Kasper Reggelsen, der er kommunikationskonsulent i Dansk Supermarked, til Dagens.dk.

- Vi ser forholdsvis tit de her svindelspam-meddelelser på både Instagram, mail og sms. Vi prøver at få det stoppet, og heldigvis så lykkes det ofte at stoppe dem og advare kunderne i tide, tilføjer han.

Hvis man er faldet i fælden og måske har givet sit konto- eller kortnummer ud, så skal man gå til politiet, lyder rådet fra Bilka, der også har en god tommelfingerregel, hvis man er i tvivl. 

- Vi vil aldrig bede om et konto eller kortnummer. Er man i tvivl, om det er en rigtig konkurrence, så bør man tjekke Bilkas facebookside, hvor vi altid reklamerer på vores side, eller man kan skrive til vores kundeservice direkte på Facebook, siger Kasper Reggelsen til Dagens.dk. 

Se Karina Larsens oplag herunder og find mange lignende advarsler om svindelbeskeder i disse timer på Bilkas Facebook.