LIGE NU: Efter voldsom brand advarer politiet nu om gifte dampe: ‘Søg læge hvis I oplever dette'

Arkivfoto: Polfoto

Efter en brand i en møbelfabrik advarer Midt- og Vestjyllands Politi nu borgere i området om giftige dampe.

Skærtorsdag formiddag gik der ild i en møbelfabrik i Roslev på halvøen Salling i Limfjorden. 

I første omgang forlød det, at der ikke var nogen røgfare i forbindelse med branden, som nu er under fuld kontrol, men torsdag eftermiddag har Midt- og Vestjyllands Politi alligevel udsendt en advarsel til beboere i området.

- På trods af, at Midt- og Vestjyllands Politi tidligere har udmeldt, at røgfanen ikke havde retning mod beboelse, udsendes der nu i samarbejde med Embedslægen denne pressemeddelelse om, at personer der måtte have opholdt sig i nærheden af brandstedet, og efterfølgende får gener i form af luftvejsgener, hovedpine, svimmelhed eller opkast, skal kontakte lægen herom.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra politiet.

Læs også

Dronning Margrethe skal alligevel ikke begraves alene

Advarslen er blevet til på baggrund af, at det er konstateret, at et mindre oplag af muldvarpegift på adressen er brændt i forbindelse med ulykken.

Endvidere oplyses det, at det er slukningen heraf, der kan have fremkaldt giftige Phosphin-dampe, der er sundhedsskadelige for mennesker.

Selvom branden er slukket, vil området i Roslev fortsat være afspærret af hensyn til sikkerheden, nedstyrtningsfare af bygninger samt faren for at indånde den gifte røg.

 

Dagens Gossip