Dronning Margrethe skal alligevel ikke begraves alene

Dronningen rejser nu på ferie. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Selvom prins Henrik ikke ønskede at blive begravet ved siden af dronningen, får Margrethe alligevel selskab i døden.

Det vakte stor opstandelse, da nu afdøde prins Henrik i sommer gjorde det klart, at han ikke ønskede at blive begravet i Roskilde Domkirke sammen med sin hustru, dronning Margrethe.

I stedet blev prinsen, der gik bort 13. februar i år, kremeret, hvorefter asken til dels blev spredt ud over havet og dels begravet et hemmeligt sted i haven på Fredensborg Slot.

Dermed så det ud til, at dronningen alene skulle stedes til hvile i den 29 millioner kroner dyre glas-sarkofag, der skal udgøre regentens kiste, og som i øjeblikket er ved at blive færdiggjort af kunstneren Bjørn Nørgaard.

Nu skriver Se & Hør imidlertid, at dronning Margrethe alligevel ikke skal begraves alene. Hun skal nemlig var omgivet af flere af sine forfædre.

Læs også

Prins Henriks ultimative krav til Margrethe: 'Gør mig til kongegemal, hvis du vil begraves ved siden af mig'

For i det kapel, hvor sarkofagen i øjeblikket færdiggøres, er der nemlig fyldt med jordiske rester fra tidligere generationer i kongefamilien, som man opdagede i 2013.

Her fandt man nemlig frem til mindst 40 grave af tidligere kongelige. Blandt skeletterne fandt man blandt andet en krypt med tre af Christian 4.s børn.

De kongelig ligrester er gemt i et særligt rum i Skt. Birgittes Kapel i Roskilde Domkirke og skal holde dronningen med selskab, når engang regenten er gået bort.

Læs også

Kongehusekspert om Grevinde Alexandra: Hun fortæller ikke sandheden

Projektet med den syv tons tunge sarkofagen forventes at stå færdigt ved dronning Margrethes 78 års fødselsdag 16. april.

LÆS OGSÅ: Skandaler i Kongehuset