Mor tiltalt for at tappe blod fra sin knap et år gamle søn

En kvinde fra Skjern er tiltalt for at have tappet blod fra sin søn gennem knap fem år.

En 36-årig kvinde fra Skjern i Vestjylland står tiltalt for at have tappet blod fra sin lille søn gennem knap fem år.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelse.

Det er anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi der har tiltalt kvinden for legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlige karakter i overensstemmelse med straffelovens paragraf 246.

Læs også

Fire drenge afvist af alarmcentralen efter smertefuld ulykke: ‘Få fat i en voksen’, lød svaret

Ifølge anklageskriftet skulle lovovertrædelsen have fundet sted cirka hver anden uge i perioden juli 2012 til september 2017. Her skulle kvinden hver gang have tappet 500 milliliter blod fra sin søn gennem et indopereret venekateter.

Drengen var knap et år gammel, da blodtapningen startede.

Det fremgår af tiltalen, at blodtapningen af drengen forårsagede en meget lav blodprocent, der svækkede hans almentilstand og kunne bringe ham i livsfare.

Læs også

Politiet gjorde chokerede fund i idrætsforening: Nu risikerer familiefar op til 16 års fængsel

Som følge af blodtapningen har drengen modtaget 110 blodtransfusioner, været hospitalsindlagt gentagne gange og undergået talrige undersøgelser med henblik på udredning af årsagen til hans massive blodmangel.

Anklagemyndigheden vurderer, at mishandlingen er af så grov beskaffenhed eller med så alvorlige skader til følge, at der foreligger særdeles skærpende omstændigheder i sagen.

- Det er en meget usædvanlig sag, hvor der efter vores vurdering er tale om en meget grov og langvarig mishandling af et barn. Vi har rejst sagen som nævningesag, fordi vi mener, der skal udmåles en lang fængselsstraf, lyder det fra Pia Koudahl, der er specialanklager i anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Læs også

Buschauffør blev mistænksom, da mand ikke kunne huske navnet på sit arbejde: Valgte at jagte ham med politiet i røret

Da der er tale om en nævningesag, vil anklagemyndigheden kræve mere end fire års fængsel.

Den konkrete strafpåstand bliver fremsat af anklagemyndigheden i forbindelse med hovedforhandlingen i retten. Sagen vil køre ved Retten i Herning, men er endnu ikke berammet.

Moderen nægter sig skyldig i tiltalen.

 

Dagens Gossip