To mænd dømt for groft overfald: Ville bide næsen af taxachauffør

Under en køretur blev en taxachauffør udsat for et voldsomt angreb, hvor han blev bidt så hårdt i næsen, at den løsnede sig fra ansigtet. Foto: Scanpix

To unge mænd er blevet idømt strenge straffe efter et voldsomt overfald på en taxachauffør i december sidste år.

Det endte ikke godt, da to unge mænd på henholdsvis 23 og 25 år satte sig ind på bagsædet af en taxa i Helsingør lørdag d. 16. december sidste år.

Da turen stoppede, sprang den 23-årige mand på chaufføren og tog halsgreb på ham, og da de to mænd rullede rundt på jorden, bed den 25-årige mænd taxachaufføren i ansigtet og hånden flere gange, skriver Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.  

De to mænd stjal desuden 2000 kroner i kontanter fra chaufføren og begik hærværk mod taxametret, der blev smadret.

Angrebet var så voldsomt, at taxachaufførens næse blev løsnet i den ene side af ansigtet.  

Læs også

23-årige Ella faldt i søvn i toget: Fik et chok, da hun vågnede og kiggede ned i skødet

- Vi har at gøre med et særdeles groft overfald, hvor taxachaufføren fik bidt sin næse løs i den ene side, ligesom der blev bidt et stykke af hans tinding. Der har været tale om voldsomme skader, siger Anne-Mette Wedell Seerup, der er anklager i sagen for anklagemyndigheden i Nordsjælland.

 

De to mænd overfaldte taxachauføren sammen og den ene mand bed chaufføren i næsen og ansigtet flere gange. Foto: Scanpix (modelbillede)

I dag faldt dommen efter overfaldet ved Retten i Helsingør, og den 23-årige mand blev idømt ni måneders ubetinget fængsel, mens den 25-årige mand er ved at blive mentalundersøgt, og hans sag vil blive afgjort på et senere tidspunkt.

Og hos anklagemyndigheden er der tilfredshed over dommen, der tydeligt viser, at de tog mænd i fællesskab begik det grove overfald mod chaufføren:  

- Jeg er meget tilfreds med længden på straffen, som i mine øjne signalerer, at retten også har vurderet, at der var tale om et groft overfald, som blev begået i forening, siger Anne-Mette Wedell Seerup.

Læs også

Folk går amok over hus i lille jysk landsby: Så vild en garage har du aldrig set før

De to mænd har siddet varetægtsfængslet siden overfaldet. Begge mænd har begge nægtet sig skyldige under hele sagen. Den 23-årige mand vil nu overveje at anke dommen.

32-årig mor mærkede vandet gå, og skyndte sig på hospitalet: På parkeringspladsen gjorde hun et chokerende syn

 

Dagens Gossip