Mand tilbød 82-årig kvinde at bære hendes varer indenfor i Rødovre - først da hun havde sagt ja, forstod hun alvoren

Nils Würtzenfeld

362 uger siden

|

31/07/2017
112
Foto: Polfoto/Thomas Wilmann
Foto: Polfoto/Thomas Wilmann
En 82-årig kvinde tog lørdag imod et godt tilbud. Det skulle hun desværre ikke have gjort.

Dagens topnyheder

Lørdag blev en 82-årig kvinde fra Rødovre udsat for et groft tricktyveri foran sit hjem på Medelbyvej i Rødovre.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi i deres døgnrapport.

Den 82-årige blev klokken 11.45 opsøgt af en fremmed mand, som spurgte, om hun ønskede hjælp til at bære sine varer indenfor.

Det takkede kvinden ja til, men da manden forsvandt efter at have hjulpet hende, kunne den ældre kvinde pludselig konstatere, at hun havde fået stjålet både sit dankort og sin mobiltelefon.

Hun ringede efterfølgende til sin bank for at spærre kortet, men der var der allerede blevet foretaget en større kontanthævning.

Den 82-årige beskriver manden som dansk, 180 centimeter høj, 30-35 år, skaldet og med mørke øjne. Han var iført en sort, langærmet bluse med rund hals samt sorte bukser.

Han kørte på en sort damecykel uden logo eller mærke og uden cykelkurv.

Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen. Henvendelse i dagtimer eller døgnet rundt på telefon 43 86 14 48.

Politiet opfordrer samtidig borgere til altid at være på vagt.

- Trick- og gadetyve er snu og finder på mange påskud for at stjæle på gaden eller i hjemmet. Københavns Vestegns Politi opfordrer borgerne til at følge nogle enkle råd for at beskytte sig mod de langfingrede, lyder det fra politiet.

Samtidig giver politiet fire konkrete råd til at undgå at blive udsat for et tricktyveri:

  • Vær skeptisk, når ukendte personer henvender sig – hjemme og på gaden. 
  • Åben kun døren for folk, du kender. Brug dørspion eller spørg til ærinde uden at åbne. Lav faste aftaler med hjemmehjælpere, håndværkere mv. – spørg gerne efter legitimation. Skilt ikke med, du bor alene – skriv kun forbogstav og efternavn på dørskiltet. 
  • Hold afstand til ukendte personer på gaden, ved indkøb mv. og hold pungen tæt til kroppen. Skjul altid din pinkode og opbevar den aldrig med dit kort. 
  • Gå ikke rundt med store værdier – og lad dem ikke ligge fremme hjemme.

Læs også den lignende sag om en kvinde, der forsøgte at hive armbånd af 80-årig på gaden i Hørsholm - men det skulle hun ikke have gjort