Massakre på sygehus i Horsens: Hærværksmand myrdede alle akvariefisk

Ninna Andreasen

397 uger siden

|

28/11/2016
112
- Jeg har passet de fisk i 15 år, og jeg ved, hvor stor betydning de har for gæster, børn og indlagte, der stresser af ved at kigge på dem.

Dagens topnyheder

Der mødte de ansatte på Regionshospitalet Horsens et yderst trist syn, da de søndag morgen mødte på arbejde.

I nattens løb havde ukendte gerningsmænd hældt sæbe ned i det 900 liter store akvarie. Det kostede alle fiskene livet, skriver Horsens Folkeblad

Alt i alt mistede omtrent 50 store Malawi-chiklider og 15 under livet. De har en samlet værdi af 6.000 kroner.

- Det er rigtig ærgerligt, og jeg kan ikke forstå, hvilket formål man har haft med at lave den slags. Jeg har passet de fisk i 15 år, og jeg ved, hvor stor betydning de har for gæster, børn og indlagte, der stresser af ved at kigge på dem, siger John Brogaard, der passer fiskene som privatperson.

Han forklarer, at sæbe og kemikalier er ren gift for fisk. De har ikke kunnet få ilt og var dermed dødsdømte, da hærværksmændene hældte sæben i akvariet.

Desværre er det ikke første gang, der har været ødelæggelser mod akvariet. For to og et halvt år siden havde nogle personer overfodret fiskene. Det kostede omkring 100 fisk livet.

Om akvariet kommer op at køre igen er uvist. Under alle omstændigheder skulle det have været flyttet i forbindelse med renovering af sygehuset. 

Akvariet har stået på sygehuset siden 1970’erne, hvor det blev overrakt som en gave. De første mange år blev det passet af medlemmer af Horsens Akvariefiskklub.