Nordjyske betjente anholder indbrudstyve: På vej til stationen gør de mistænkelig opdagelse

Ninna Andreasen

384 uger siden

|

02/03/2017
112
To politifolk blev kaldt ud til et indbrud på et vandværk. Det lykkedes dem hurtigt at lokalisere de to tyveknægte, som blev sat i håndjern og ind på bagsædet. Men da patruljen var på vej til stationen med tyvene, fik de øje på en mystisk bil.

Dagens topnyheder

Mon ikke der har været anerkendende klap på skulderen til to nordjyske betjente, efter de i nærmest bogstavelig forstand formåede at slå to fluer med et smæk natten til torsdag.

Alarmen gik på det lokale vandværk i Bælum. Her havde to indbrudstyve taget for sig af retterne og var stukket af med 14 7’er-stole. Stolene kom tyvene ind i deres flugtkøretøj – en VW Touran – og stak af fra stedet, skriver TV2 Nord.

Til tyvenes uheld havde en borger set indbruddet og underrettet politiet. Betjentene kunne derfor i ro og mag stoppe tyvene i flugtbilen, hvor de også havde tyvekosterne, og anholde dem i Kongerslev. Men her standsede politiets arbejde ikke.

Med tyvene på bagsædet kørte betjentene mod politistationen, men før de nåede frem, fik de øje på en mistænkelig bil på Stationsvej i Bælum. Bilisten nægtede at standse på politiets opfordring. Det fik betjentene til at tro, at han havde noget med indbruddet at gøre.

Det viste sig dog hurtigt ikke at være tilfældet, men bilisten havde nu ikke rent mel i posen. Bilistens dårlige samvittighed skyldtes derimod, at han havde fået en tår over tørsten.

Derfor fik også han et lift i patruljebilen. Han blev afleveret på Sygehuset, så han kunne få taget en blodprøve, som skal fastslå hans promille.