Pædagogstuderende dømt for uagtsomt manddrab på handicappet: Straffes med bøde

Arkivfoto. Foto: Shutterstock

En 20-årig multihandicappet kvinde døde i et badekar på et bosted i juni 2019. Nu er en 24-årig pædagogstuderende blevet dømt skyldig i hendes død.

Ved Retten i Kolding er en 24-årig pædagogstuderende blevet dømt for uagtsomt manddrab på en 20-årige multihandicappet kvinde. Det skriver TV SYD.

Læs også

Fire asylansøgere voldtog 14-årig pige på asylcenter: Nu har de fået deres straf

Kvinden er blevet idømt at skulle betale 20 dagbøder på hver 300 kroner, oplyser retten. Den samlede bøde lyder derfor på 6.000 kroner. 

Den 24-årige studerende, der på daværende tidspunkt var i lønnet praktik, sørgede ifølge anklagen ikke for, at der var en passende vandtemperatur i badekarret, hvor den 20-årige handicappede kvinde skulle bade. 

Alligevel efterlod hun den handicappede kvinde i badekarret. Den 20-årige kvinde havde hverken noget sprog eller evnerne til selv at komme ud af badekarret. Den pædagogstuderende lod hende sidde for sig selv i 30 til 45 minutter. 

Retslægerådet har konkluderet, at den 20-årige handicappede kvinde endte med at blive kvalt i sit eget opkast. 

Overvejer at anke dommen

Da den 20-årige kvinde blev fundet i badet, var hun livløs og havde andengradsforbrændinger på blandt andet mave, ben og arme. 

Den tiltalte har i retten forklaret, at vandet i badet var lunkent, da hun vendte tilbage til den handicappede kvinde. Årsagen til, at hun var væk i 30 til 45 minutter var efter sigende, at hun havde hjulpet en kollega. 

Advokat Lars Dahl-Nielsen har oplyst, at den 24-årige kvinde har nægtet at have handlet uagtsomt gennem hele retssagen. Af denne årsag har hun heller ikke besluttet at modtage dommen endnu.

Læs også

Var tæt på at gå rigtig galt: Drenge satte ild i stor myretue

Derimod overvejer den tiltalte, om hun vil anke sagen til landsretten. 

 

Dagens Gossip