Politi trækker udmelding i sig igen: Det her må du altså IKKE gøre alligevel

Foto: Shutterstock.com

I sidste uge gav politiet en melding, der faktisk kan koste dig førerretten, hvis du havde fulgt den. Nu vender politiet 180 grader, og giver en ny melding.

Sidst på eftermiddagen i fredags var der problemer med en togbom ved Mørke i nærheden af Aarhus.

En borger ved navn Marie ringede til Østjyllands Politi, da hun var bekymret over, at massevis af bilister begyndte at zigzagge mellem jernbaneoverkørsel for at komme videre.

Læs også

Advarsel: Modtager du denne mail, så slet den

Marie fik besked i telefonen om, at det var ganske okay, når bommene nu var nede ved en fejl. Den besked bekræftede Østjyllands Politi dagen efter, da Tv2 Østjylland rettede kontakt til dem.

“Hvis det viser sig, at de her bomme er nede i lang tid, må man jo finde en anden løsning. Alting kan jo ikke gå i stå, fordi to letbanebomme er nede. I det her tilfælde ville det være i orden at passere overkørslen med ekstrem forsigtighed,” fortalte vagtchef Peter Hunninche i lørdags til det østjyske medie.

Det må man aldrig gøre

Beskeden vakte undren hos Marie, og ligeledes hos mange læsere, da Tv2 Østjylland havde bragt deres artikel i weekenden.

Nu har det østjyske politi dog lavet en u-vending, og de fortæller, at man altså aldrig må krydse en jernbaneoverskæring, hvis bommene er nede. Også selvom den er nede ved en fejl.

“Når bommene er nede ved en overskæring, må man om ingen omstændigheder kører over. Det er lige meget, om bommene er nede i fem minutter eller i tre timer,” fortæller Lars Bisgaard fra Østjyllands Politi til Tv2 Østjylland.

Hvis det skal være lovligt at passere en jernbaneoverskæring, hvor bommene er nede, så kræver det, at politiet, hjemmeværnet eller en ansat hos jernbanemyndigheden er fremme på stedet og dirigerer trafikken videre. Ellers er det altså strengt forbudt. Faktisk kan man som bilist blive frakendt førerretten, hvis man krydser skinnerne, mens bommen er nede.

Læs også

Pinligt øjeblik i Luksusfælden: Deltager har gemt sin telefon - Så ringer eksperterne til den

 

 

Dagens Gossip