Politiet advarer: Husk det nu

Der kan være massive kødannelser ved grænsen i dag. Foto: Shutterstock

I dag er der massivt pres på grænsen fra tyskere, der gerne vil ind i Danmark. Der er nemlig byttedag og ferien er startet for tyskerne, der gerne vil slappe af i det danske sommerland. I den forbindelse har politiet en bøn til danskerne.

På grund af det store pres ved grænsen, forventes der timelange køer. Det skyldes mestendels de mange tyskere, der valfarter til Danmark for at holde sommerferie i landet. Lørdag er storebyttedag, og sommerhuse i hele Danmark vil blive fyldt op med tyske turister, der er klar til at nyde sommervejret.

Grænsehandlen er også på vej til normalitet

Grænsehandlen er også begyndt at blomstre igen, og mange danskere fylder op med vin og øl til en sommer i Danmark. Det betyder endnu mere pres på de danske grænser, som allerede nu kan melde om lange køer. Derfor kan en helt almindelig tur til grænsen, der burde handle om bratwurst og hyggeindkøb, blive forvandlet til massive ventetider for at komme over grænsen.

Derfor opfordres danskerne af politiet nu til at lægge deres grænsekøb på en anden dag end lige i dag. Kan man vente til i morgen i stedet, så kan man spare flere timers venten, og det burde også have en værdi.

Husk passet, kørekort ikke nok

I et Tweet fra Sydjyllands politi, skriver de:

"Vi forventer pres på indrejse i DK ved grænsekontrollerne i dag. Overvej at lægge dine grænseindkøb søndag i stedet. Hav alle pas og evt. andre dokumenter klar ved førerens plads. Og nej...det er ikke nok med dit kørekort, du skal have dit pas med."

Så husk passet, også selvom du bare skal over grænsen efter Nutella.

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip