Politiet advarer: Lad være med at svare på denne mail

Foto: Shutterstock.com

Det danske politiet har udsendt en advarsel, hvor de opfordre folk til IKKE at svare igen på en afpresningsemail. Se emailen herunder.

En ny form for afpresningsmail er begyndt at dukke op hos danskere, og eftersom man danskere nu har modtaget mailen, har politiet følt sig nødsaget til at komme med en advarsel.

I en pressemeddelelse fortæller politiet i dag, at man IKKE skal besvare mailen, hvis man modtager den.

Læs også

Irriteret Mikkel Hansen langer ud efter Tv2

Emailen du modtager vil være et krav om at betale en stor sum penge, og hvis du ikke gør det, så vil gerningsmanden dele kompromitterende videoer af vedkommende.

Beløbet der kræves er intet mindre end £7.960, hvilket svarer til knap 70.000 danske kroner.

Hvis du modtager den nævnte mail, så skal du bare slette den med det samme. Du skal slet ikke svare afsenderen, da det blot kan øge sandsynligheden for, at gerningsmanden vil udse dig som et specifikt mål.

Politiet kalder det for en såkaldt ‘masseafpresning’ hvor afsenderen sender emailen til så mange personer som muligt i håb om, at nogle vil betale beløbet.

Gerningsmanden har dog ingen video af modtagerne, og derfor er det vigtigt at du følger politiets råd, og bare sletter mailen.

Foto: Politiet

“Vi anbefaler, at du ikke betaler og ikke besvarer mailen, da der er tale om masseafpresning. Det vil sige, at gerningsmanden forsøger at få dig og mange andre til at betale et beløb ved at true med en uønsket hændelse, i dette tilfælde deling af en kompromitterende video,” lyder det fra politiet.

Læs også

Kæmpe prisstigning på vej til mange tusinde danskere

 

 

Dagens Gossip