Politiet efterlyser denne mand: Forsøgte at voldtage to forskellige kvinder i januar

Ninna Andreasen

389 uger siden

|

02/02/2017
112
Det ene overfald var på en 78-årig kvinde. Den anden kvinde var en 23-årig, som vågnede, da gerningsmanden bankede på hendes dør tidligt om morgenen og bad om et glas vand.

Dagens topnyheder

OPDATERING: Fredag morgen oplyser Københavns Vestegns Politi, at den efterlyste mand er identificeret og anholdt på en adresse i Høje-Taastrup.

Der er tale om en 23-årig herboende rumænsk mand, som i forvejen er kendt af politiet.

En rækker vidner havde peget på ham, efter politiet havde offentliggjort overvågningsbillederne samt på baggrund af tekniske spor i politiets efterforskningen.

Københavns Vestegns Politi har offentliggjort overvågningsbilleder i håbet om, at de kan lede til pågribelsen af en mand, som mistænkes for to voldtægtsforsøg.

Forsøgene på voldtægt skete på to forskellige adresser i Hvidovre den 22. og den 29. januar. Begge dage var en søndag morgen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Det første overfald skete mod en 78-årig kvinde på Lille Friheden i Hvidovre den 22. januar omkring klokken 7.30. Det lykkedes gerningsmanden at komme ind i kvindens lejlighed. Hun troede, at der var tale om hjemmeplejen.

Manden bad først om en glas vand på engelsk, men forsøgte herefter at flå tøjet af den 78-årige. Kvinden satte sig til modværge, og manden opgav sit forehavende og flygtede. I forbindelse med sagen har Københavns Vestegns Politi sikret overvågningsbilleder af den formodede gerningsmand fra Frihedens Station og S-togs linje A mod Køge.

Det andet overfald skete mod en 23-årig kvinde i Rebæk Søpark i Hvidovre den 29. januar omkring klokken 6.40. Her bankede gerningsmanden på kvindens dør og bad om et glas vand på engelsk.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Da den 23-årige åbnede sin dør på klem, maste han sig ind og tvang kvinden over på hendes seng. Hun råbte om hjælp, hvilket blev hørt af hendes nabo, der forsøgte at komme ind i lejligheden. Det fik gerningsmanden til at opgive sit forehavende og flygte.

I forbindelse med sagen har Københavns Vestegns Politi sikret overvågningsbilleder af den formodede gerningsmand fra bebyggelsen.

- Overvågningsmaterialet i sagen viser, at det er den samme mand, der står bag de to overfald. Vi har sat massivt ind for at finde ham, siger politikommissær Ole Nielsen, der leder efterforskningen.

Manden beskrives som: Østeuropæisk af udseende, 25-30 år gammel og 180-185 centimeter høj. Han er spinkel af bygning, har et spidst underansigt, kort, sort hår og kort, trimmet fuldskæg.

Han talte engelsk med østeuropæisk accent.

Sagerne er blevet efterforsket intensivt.

- Overvågningsbillederne har været lagt ud internt i politiet, i håbet om at vi kunne opklare sagen af den vej. Samtidig er der sket en række andre efterforskningsskridt. Men det har desværre endnu ikke været nok til at finde manden, og derfor efterlyser vi ham nu offentligt, siger politikommissær Ole Nielsen.

Sagen har desuden fået politiet til at øge tilstedeværelsen i området.

- Jeg er sikker på, at de folk der måtte kende gerningsmanden, kan genkende ham ud fra de billeder vi nu har offentliggjort. Så hvis du ved hvem han er eller har andre spor i sagen, så sidder vi klar ved telefonerne, siger politikommissær Ole Nielsen.

Københavns Vestegns Politi kan kontaktes i forbindelse med sagen på 4386 1448.