Politiet klar til at dele massevis af bøder ud: Slår ned på disse trafiksyndere i morgen

Der er god grund til at være opmærksom, hvis du skal ud at køre.

“Kør bil, når du kører bil”. Sådan lyder budskabet i en kampagne fra politiet, som i morgen og resten af ugen laver landsdækkende kontrol af bilister, der er uopmærksomme i trafikken.

Alt for mange bilister har nemlig travlt med andre ting, når de burde holde øjnene på vejen. Alene siden januar i år har 19.000 fået en bøde for at tale i håndholdt mobiltelefon.

Kontrollen overføres over hele landet. Syd- og Sønderjyllands Politi har offentliggjort en video fra en af sine egne patruljebiler, som viser, hvor stor en forskel et øjebliks uopmærksomhed kan gøre.

- At bruge håndholdt mobil eller skrive på papirer øger risikoen for et uheld med op til 12 gange. Men også at pille ved radio eller gps, give barnet sutten eller hvad som helst andet, der ikke har med kørslen at køre, forringer trafiksikkerheden, lyder det fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

I videoen ser man en betjent køre ud ad en mørk landevej, da der pludselig løber to rådyr ud. Der er få sekunders forskel på en lykkelig udgang og en katastrofe.

Læs også

- Hvis ikke betjentens øjne havde være på kørebanen, ville der helt sikkert være sket en påkørsel. Og det kunne jo have været et barn, som løb over vejen – eller en bil fra en sidevej, lyder det fra politiet.

Se videoen øverst i artiklen.

 

Dagens Gossip