Politiet med vigtig opfordring: Opdater din telefon, det kan redde liv

20/12/2019 12:12

Henrik R

112
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En hurtig opdatering på din mobiltelefon, vil i nødstilfælde kunne betyde den store forskel mellem liv eller død.

Mest læste i dag

Det kan være helt ned til de mindste sekunder, der betyder forskellen mellem liv eller død.

Hvis du ringer til alarmcentralen, og de skal bruge unødvendigt meget tid på at finde din lokation, så kan det i sidste ende koste livet på dig eller den person, der har brug for hjælp.

Heldigvis er der rigtig gode nyheder, for alarmcentralen har nu fået ny teknologi, som er endnu mere præcis i dens sporing af dig.

Hvis du før i tiden ringede til alarmcentralen, vil de kunne lokalisere dig indenfor en radius af 200 meter. Ringer du til dem i dag, vil de i stedet kunne lokalisere dig helt ned til mellem 10-50 meter.

Det gør det alt andet lige meget lettere for udrykningen at når frem til din destination, og det kan betyde flere reddede liv.

Det skal du gøre

For at alarmcentralen kan spore dit opkald mere præcist, er du dog nødt til at træde til handling. Det er nemlig opkald via Android eller iPhones som alarmcentralen kan spore, men hvis du har en iPhone, skal du have opdateret til det nyeste styresystem, før de kan få den rette lokation.

Har du ikke opdateret din iPhone til det seneste system, vil alarmcentralen ikke kunne spore dit opkald med det nye system, og de vil derfor fortsat kun kunne se din lokation indenfor en radius af 200 meter.