Politiet skød mod bevæbnede røvere i kiosk: Pludselig fik betjentene øje på kameraet

Sol Stoffregen

398 uger siden

|

25/11/2016
112
Billedet har intet at gøre med episoden torsdag aften på Østerbro. Arkivfoto: Joachim Adrian/Polfoto.
Billedet har intet at gøre med episoden torsdag aften på Østerbro. Arkivfoto: Joachim Adrian/Polfoto.
Meldingen om et væbnet røveri går aftes fik Københavns Politi til at rykke talstærkt ud og affyre varselsskud.

Dagens topnyheder

Det blev lige lovlig realistisk i går aftes, da ukendte personer var ved at optage en filmscene i en kiosk i det centrale København. Skuespillerne var meget tæt på at blive skudt af politiet, skriver DR.

Torsdag aften kl. 22.30 fik Københavns Politi en melding om et væbnet røveri i en kiosk på Nygårdsvej på Østerbro. Flere betjente rykker ud og opdager, at ‘gerningsmændene’ stadig er i kiosken og holder noget mistænkeligt i hænderne. 

For at få røverne til at overgive sig affyrer politiet varselsskud. Kort efter kaster betjentene sig over den ene formodede gerningsmand.

- Umiddelbart efter pågribelsen finder vi ud af, at der er tale om en filmoptagelse i forbindelse med et medieprojekt, som man var i gang med at filme, fortæller politiinspektør ved Københavns Politi, Jens Jespersen, til DR.

Politiet havde intet kendskab til filmen, fordi de ansvarlige bag optagelserne ikke havde informeret politiet. Jens Jespersen anbefaler på det kraftigste, at man altid oplyser politiet om filmoptagelser i det offentlige rum - ikke mindst for sin egen skyd.

- Med det trusselsbillede, som vi i Danmark i øjeblikket befinder sig i, så er det en rigtig, rigtig uintelligent måde at opføre sig på. Det her kunne i princippet lige så godt have endt med, at vi havde skudt dem, siger politiinspektør ved Københavns Politi til DR.

Ingen af personerne bag filmen er blevet anholdt eller sigtet. Jens Jespersen håber, at episoden torsdag aften har givet filmholdet en lærestreg.