Raket-Madsen indrømmer: ‘Jeg har begravet Kim til søs’

Ane Sørensen

360 uger siden

|

21/08/2017
112
Foto: Polfoto
Foto: Polfoto
Københavns Byret har mandag offentliggjort nye oplysninger i sagen om den forsvundne journalist Kim Wall.

Dagens topnyheder

Københavns Byret har mandag ophævet dele af dørlukningen i sagen om den forliste ubåd Nautilus og den forsvundne svenske journalist Kim Wall.

Det sker på baggrund af en henvendelse fra anklagemyndigheden og sagens forsvarer.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

- Sigtede har til politiet og i retten forklaret, at der er sket en ulykke ombord på ubåden, som har medført Kim Walls død, og at han efterfølgende har begravet hende til søs på et ikke nærmere defineret sted i Køge Bugt. Københavns Politi kan supplerende oplyse, at sigtelsen for drab opretsholdes. Der vil ikke kunne gives yderligere oplysninger om sagens efterforskning, da denne stadig er omfattet af dørlukningen, står der i meddelelsen.

De svenske og danske søfartsmyndigheder har udarbejdet et konkret track af ubådens sejlrute i Køge Bugt og Øresund. Ruten ligger alene i dansk farvand i henholdsvis det sydlige Øresund og den nord- og vestlige del af Køge Bugt.

Fredag foretog danske søfartsmyndigheder konkrete dyk på ruten. Dette fortsætter mandag, hvor den maritime indsats også omfatter et fartøj med sonar udstyr.

I løbet af weekenden har svensk politi og øvrige myndigheder søgt fra helikopter og skibe, hvilket også fortsætter mandag.

30-årig kvinde forsvandt sporløst efter tur på ubåd: Nu er ejer af ubåden sigtet for drab