Snedige motorcykelbetjente vil få dig til at sætte farten ned med et lusket trick

Nils Würtzenfeld

363 uger siden

|

02/08/2017
112
Foto: Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi
Foto: Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi
En ny fartkampagne har til formål at placere flere motorcykelbetjente langs farlige strækninger til skræk og advarsel for fartdjævle.

Dagens topnyheder

Kast et blik på billedet til denne artikel. Hvad ser du?

Hvis svaret er en motorcykelbetjent, så har du kun delvist ret, for selvom billedet ganske rigtigt viser en politimand på sin motorcykel, så vil han dog få mere end svært ved at sætte efter fartsyndere.

Motorcykelbetjenten udgøres nemlig af et simpelt papskilt.

Foto: Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi

Den flade ordenshåndhæver er ikke desto mindre en del af en ny fartkampagne, som Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi netop har skudt i gang. Det skriver TV Øst.

Det er nemlig meningen, at en række lignende skilte skal få bilister på Sydsjælland og Lolland-Falster til at lette foden fra speederen og sænke farten.

Og hvis du tænker, at tiltaget er fjollet, så tro om.

Foto: Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi

En tilsvarende kampagne for 20 år siden var nemlig en dundrende succes på de danske veje.

- En lignende kampagne med sådanne skilte for næsten 20 år siden var en af de mest effektive fartkampagner, som Rådet for Sikker Trafik har gennemført. Derfor tager vi ideen op igen og håber, at vi kan minde bilisterne om at tænke over deres fart, fortæller Erik Mather, leder af færdselspolitiet hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til TV Øst.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har allerede taget deres nye, stillestående kolleger i brug, da man tirsdag indledte den nye kampagne, der især tages i brug på nogle af de farligste strækninger i politikredsen.

Tirsdag var Erik Mather selv med en entreprenør ude for at grave skiltene ned rundt omkring på Sjælland, og for ham er metoden bedre end bødeblokken.

Foto: Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi

- Vi vil meget hellere have, at folk ser den her og tænker over deres fart, end vi vil udskrive en masse bøder, understreger han.

Kampagnen skal planmæssige fortsætte året ud. Herefter vil politiet undersøge, om det har haft en effekt på de strækninger, hvor de er stillet op.