Ubådssagen: Nu er dommen faldet

Foto: Scanpix

I dag faldt dommen mod ubådsbygger Peter Madsen, der har stået anklaget for drabet på den svenske journalist Kim Wall.

Så skete det.

Efter flere måneder på anklagebænken er der i dag faldet dom over Peter Madsen.

Han straffes med fængsel på livstid.

Sådan lød afgørelsen, da dommer Anette Burkø læste kendelsen op i Københavns Byret, hvor Peter Madsen blev kendt skyldig i mordet på Kim Wall.

Peter Madsen har valgt at anke dommen.

Den næsten syv uger lange retssag kan derfor endelig afsluttes, efter medier verden over har dækket den spektakulære drabssag, der tog sin begyndelse i sensommeren sidste år. 

Her ses Peter Madsen efter anholdelsen af politiet. Foto: Scanpix. 

- Retten har lagt til grund, at tre kvinder blev inviteret med før Kim Wall. Det findes bevist, at tiltalte har udvist interesse for drab og lemlæstelse af mennesker. Også spidning af mennesker, lød det under domsafsigelse fra dommeren, der understreger, at det er en enig domsmandsret, der er kommet til dette resultat

- Det lægges til grund, at tiltalte lagde en sav ned i ubåden om eftermiddagen før afsejlingen. Og også medbragte rørstykker. Retten finder, at tiltalte ikke har aflagt nogen troværdig forklaring på, hvorfor han har medbragt disse effekter i ubåden, siger dommeren og fortsætter:

- Retten lægger dernæst vægt på, at tiltalte har skiftet forklaring flere gange, forklarer dommeren.

Ubådssagen - kort fortalt:
Ubådssagen tog sin begyndelse fredag 11.august, da ubåden Nautillus blev meldt savnet med ejer Peter Madsen og den svenske journalist Kim Wall ombord. En eftersøgning blev iværksat, hvorefter ubåden blev lokaliseret. Umiddelbart efter sank den dog, mens Peter Madsen blev reddet i land for rullende kameraer.

På daværende tidspunkt var ubådsbyggeren alene og sagde ikke et ord om den 30-årige Kim Wall, der også havde været ombord på ubåden.

Ved den første afhøring af politiet hævede Peter Madsen, at Kim Wall var blevet sat af på Refshaleøen sent torsdag aften, men den forklaring skulle vise sig, at være ganske usand.

Peter Madsen har flere gange i løbet af sagen ændret sin forklaring om Kim Walls død. Foto: Scanpix

Ved grundlovsforhøret lørdag 12. august ændrede Peter Madsen forklaring igen. Her hævede Peter Madsen, at Kim Wall var død ombord på ubåden, og at han havde 'begravet hende til søs'. Han nægtede dog at have dræbt Kim Wall.

Men den forklaring skulle Peter Madsen igen ændre.

For 23. august blev en kvindetorso fundet i Køge Bugt, og en undersøgelse viste efterfølgende, at der var tale om Kim Wall. Torsoen var blevet fæstnet med metalobjekter for at holde kroppen under vandet, ligesom at torsoen var blevet punkteret.

Derfor måtte Peter Madsen ved det efterfølgende retsmøde 5. september ændre forklaring igen og fortalte denne gang, at Kim Wall ved et uheld havde fået ubådens tunge tårnluge i hovedet og efterfølgende var død af sine kvæstelser. Han nægtede at have parteret liget, selvom han nu blev anklaget for usømmelig omgang med lig.

Cirka en måned senere, 7. oktober kunne politiet dog afvise den påstand. Politiets dykkere havde nemlig fundet Kim Walls hoved og ben i Køge Bugt og en undersøgelse viste, at Kim Walls hoved ikke viste tegn på et kraniebrud eller slag i hovedet.

Det fik Peter Madsen til at ændre forklaring endnu engang ved retsmødet 30. oktober, hvor han hævdede, at Kim Wall var død som følge af kulilteforgiftning. Samtidig erkendte han, at han havde parteret Kim Wall ombord på Nautillus.

Peter Madsen. Foto: HILLERGREN ANDREAS/Polfoto

Siden er der kommet endnu flere uhyggelige detaljer frem under retssagen, som er blevet minutiøst dækket af medierne. Blandt andet kunne anklagerne vise, at Peter Madsen lå inde med anseelige mængder dødsporno, hvor kvinder blev halshugget og brændt.

Der blev også foretaget og fremlagt en mentalerklæring af Peter Madsen i sagen - en erklæring der i meget skarpe vendninger tegner et kynisk billede af ubådsbyggeren, der beskrives som ‘polymorf og pervers’.

Desuden er det kommet frem under retssagen, at Peter Madsen har stukket Kim Wall i underlivet hele 10 gange. Det havde ubådsbyggeren også en helt speciel forklaring på, da anklageren spurgte ham i retten.

Kim Walls præcise dødsårsag er dog ikke kommet frem under retssagen og på trods af detaljerede udsagn fra en retsmediciner, så kan obduktionsrapporten ikke fastslå, hvordan kim Wall døde.

Mandag skulle anklageren og forsvaren give deres afsluttende bemærkninger i den spektakulære drabssag, og ifølge livedækningen har Peter Madsen som sidste ord i sagen udtrykt sin store anger.

- Det skal kun være, at jeg er rigtig, rigtig ked af det, som er sket, svarer han, da dommeren spørger ham om en afsluttende bemærkning.  

Læs det fulde portræt om Peter Madsen her: Peter Madsen - fortællingen om en enspænder

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip