Uhyggelig stigning i antallet af lomme og tasketyverier

PA

378 uger siden

|

10/04/2017
112
I 2016 så Danmark over 50.000 ofre – mange af dem ældre. Læs om tyvenes nederdrægtige metoder og hvordan du beskytter dig selv.

Dagens topnyheder

For første gang i mange år har Danmark oplevet en nedgang i antallet af indbrud, men denne nedadgående kurve er desværre ikke at spore i mange andre typer kriminalitet.

Således kan Danmarks Statistik i deres nyhedsbrev for den første del af 2017 meddele, at der har været en stigning på hele 23 pct. i antallet af lomme og tasketyverier i 2016. I alt blev der i 2016 registreret 50.501 ofre for lomme og tasketyverier.

Langt de fleste ofre er unge mennesker imellem 20-24 år, som er lette ofre for skruppelløse tyvebander i nattelivet. Men også i gruppen af ældre fra 70 år og op efter har stigningen været bekymrende høj.

 

Pas på ”dansetyve” og cykelkurvstyverier

Taske og lommetyverier foregår på mange forskellige måder, og i mange situationer. Tyvene er ofte kreative, og forsøger at udnytte de situationer, hvor du allermindst regner med at blive bestjålet.

På det seneste har Københavns Politi især advaret imod såkaldte ”dansetyve”, hvor én gerningsmand afleder offerets opmærksomhed ved at danse tæt op af vedkommende, samtidig med at en anden gerningsmand stjæler offerets værdigenstande. Dette skete blandt for den tidligere bankmand Lars Seier Christensen, der fik franarret sit guldur til 339.095 kr.

Også meget almindeligt er desværre blevet tyverier fra cykelkurve, hvor det er let for gerningsmænd at fjerne tasker, og herefter flygte på cykel eller knallert.

 

Sådan forebygger du tasketyveri

Politiet råder folk til at forebygge tasketyverier ved at holde afstand til ukendte personer når man færdes i det offentlige rum, f.eks. når man er på indkøb.

Som udgangspunkt bør man være mistænksom, eksempelvis hvis en fremmed kommer hen og giver dig et kram – det kan være, at denne person ikke har gode intentioner.

Hold altid dine værdier tæt inde til kroppen, og undgå at opbevare pung, telefon og personlige oplysninger såsom pinkode og åbne tasker hvor de er synlige for andre.

Hvis uheldet er ude, og du oplever at blive bestjålet, så råb op, så dine omgivelser er opmærksomme. Læg godt mærke til gerningsmandens signalement, og ring til politiet hurtigst muligt efter episoden.