Lige nu læser andre
Prøv at fylde sprøde salatblade med lækker kødsauce, grønt og avocado næste gang, du får lyst til mexicansk mad – du vil med garanti ikke savne de almindelige tacoskaller!
Til 4 personer
Mexicansk inspireret kødsauce med kylling og chokolade
	400g hakket kyllingekød
	300g løg
	2 store fed hvidløg
	400g tomater
	40g mørk chokolade (min. 70%)
	1 stor tsk. stødt spidskommen
	1 stor tsk. mild paprika
	½-1 tsk. chilipulver
	Smag til med havsalt, citronsaft og ahornsirup eller honning
	Olivenolie til stegning
Pil løg og hvidløgsfed. Skær løgene i fine tern og hak hvidløgsfedene fint.
	Svits løg og hvidløg af i olivenolie. Tilsæt det hakkede kyllingekød og brun det af.
	Skær tomaterne i fine tern og tilsæt tomatternene.
	Lad retten simre lidt ind under omrøring.
	Tilsæt den mørke chokolade og de forskellige krydderier og lad saucen simre videre ind.
	Når saucen er tilpas tyk og cremet smages den til med havsalt, citronsaft og lidt sødt. 	
Læs også
Ananassalsa
	600g ananas, uden skræl og stok
	600g agurk
	400g grøn peber (almindelig eller en stærk variant)
	1 stort rødløg
	1 bdt. koriander
Pil rødløget og skær det i fine tern.
	Rens den grønne peber for frø og stole og skær peberfrugten i fine tern.
	Skær ananas og agurk i fine tern.
	Hak korianderen fint.
	Bland alle tingene sammen.
I øvrigt
	2 store avocado
	1 stort Icebergsalat (beregn 4-6 salatblade pr. pers.)
	2 lime
Halver avocadoerne og løs kødet fra skallen med en ske. Skær avocadokødet i skiver.
	Pil forsigtigt bladene af salathovedet, så ’skålene’ bliver så intakte som muligt.
	Skær limefrugterne i både.
Fyld salatbladene op med kødsauce, ananassalsa, avocadoskiver og dryp med limesaft. Velbekomme.
Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler: