Lige nu læser andre
Skraldespanden bugner af mad fra påskefrokosterne, når ugen er omme. For de kristne helligdage får danskerne til at hamstre alt for meget til påskebordet, viser nye tal.
* Madspild er madaffald, der kunne have været spist af mennesker, men bliver kasseret af husstanden.
* På en normal uge ryger der for 225 millioner kroner mad i skraldespanden i danske hjem. I påskeugen stiger beløbet til 279 millioner kroner – forudsat, at vi i påskeugen smider samme procentdel af indkøbt mad ud som i en normal uge.
* Jul og påske er de to tidspunkter året, hvor vi køber mest mad og smider mest mad ud.
Læs også
* Danskere køber 24 procent mere mad i påsken end normalt. Det svarer til, at for hver gang vi køber 10 æg eller 10 øl til hverdag, køber vi 12 æg eller 12 øl til påske.
* Beregningen viser, at for hver 1000 kroner en dansker bruger på mad i påsken, ryger der for 140 kroner mad i skraldespanden.
* Danske husholdninger står for langt det største madspild i Danmark. Knap 44 procent af madspildet stammer her fra svarende til 237.000 ton madspild fra danske forbrugere. Detailhandlen står for 45.000 ton, hvilket svarer til cirka otte procent.
* Tallene fra Landbrug & Fødevarer er baseret på tal fra analysevirksomheden GfK Consumerscan og er sammenlignet med tal fra den statslige, britiske nonprofit-organisation Waste and Ressources Action Programme (WRAP).
Kilde: Landbrug & Fødevarer, Stop Spild Af Mad
/ritzau/