Er du klar til at prøve en ny bøf?
Lige nu læser andre
De stigende priser på oksekød får flere danskere til at søge alternativer til middagsbordet. Et af de alternativer er hestekød, som i øjeblikket oplever en markant større efterspørgsel.
Hos Maglebrænde Slagterforretning i Stubbekøbing oplever slagtermester Klaus Ove Pedersen, at interessen for hestekød er vokset betydeligt.
“Jeg har bestillinger på gud ved hvor meget hestekød. 600 kilo kunne jeg nok godt sælge lige nu, men det kniber med at skaffe det. Det er svært at finde heste, hvor hestepasset er i orden”, siger han.
Det skriver TV 2 Øst.
Administrativt arbejde bremser udbuddet
Selv om slagteren gerne ville udvide salget, er der særlige regler, som gør processen mere kompliceret.
Læs også
Alle heste i Danmark skal have et hestepas, og her skal det fremgå, om dyret er godkendt til konsum. Uden denne dokumentation kan kødet ikke sælges til forbrugerne.
De administrative krav betyder, at selv en høj efterspørgsel ikke uden videre kan omsættes til flere varer i køledisken.
Ifølge Fødevarestyrelsen er reglerne en nødvendighed for at sikre fødevaresikkerheden, men for slagterne kan det skabe flaskehalse.
Hestekød som alternativ
Traditionen for at spise hestekød har eksisteret i Danmark i årtier, men har længe været en niche.
De høje priser på oksekød har nu givet kødet en renæssance, hvor flere familier vælger det som et økonomisk alternativ uden at gå på kompromis med kvaliteten.
Læs også
Selv om det fortsat er en mindre del af markedet, peger den stigende efterspørgsel på, at hestekød kan få en mere synlig plads i danskernes madkultur. For slagterne handler udfordringen derfor ikke om kunderne, men om at sikre et stabilt udbud.