Skøn nyhed til disse elbilejere: Opladningerne bliver MEGET billigere

Skrevet af Nicolai Haugsted

4 uger siden

|

18/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Lynopladninger kommer til at falde markant i pris

Dagens topnyheder

Tesla har i dag annonceret en markant prisreduktion for deres populære lynladere, kendt som superchargers, over hele Europa.

Det skriver Finans.

Dette skridt kommer som en del af en større strategi for at gøre elektrisk bilkørsel mere tilgængelig og økonomisk attraktiv.

Fra i dag er prisen på Teslas månedlige supercharger-medlemskab reduceret fra 99 kr. til 75 kr. Endvidere introducerer bilproducenten et nyt årsmedlemskab, som tilbydes til 750 kr. og repræsenterer en besparelse på 16 pct. sammenlignet med det månedlige medlemskab.

Disse rabatter er ikke kun forbeholdt Tesla-ejere. Enhver elbilist kan nu tilkøbe et abonnement til Teslas lynladere, hvilket markerer en signifikant ændring i Teslas tidligere politik, som primært favoriserede egne bilister.

Tesla-ejere vil dog automatisk være medlemmer af opladningsnetværket.

For eksisterende medlemmer tilbyder Tesla en automatisk overgang til den nye, lavere månedspris. De har også mulighed for at opgradere til det nye årsabonnement gennem Tesla-appen, forudsat at de har den opdaterede version 4.32 eller nyere.

Den nye prisstruktur gør det også mere økonomisk fordelagtigt at lade ved Teslas superchargers, da kWh-prisen på den tankede strøm bliver billigere for abonnenter sammenlignet med ikke-abonnenter.

Tesla har i øjeblikket installeret over 14.000 superchargers på 1.100 lokationer i 30 europæiske lande. Over 70 pct. af disse ladestandere er tilgængelige for andre elbilmærker, hvilket reflekterer en åben og inkluderende tilgang til fremme af elektrisk mobilitet.

Denne udvikling kommer efter at Tesla siden juni 2022 åbnede op for, at andre elbilsmærker end Tesla kunne benytte deres lynladere i Danmark.