Arla deler vigtig nyhed med danskerne: Det er slut

Skrevet af Nicolai Haugsted

4 uger siden

|

18/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Arla har været ramt af alvorligt problem de seneste par dage. Nu er der nyt.

Dagens topnyheder

Strejken blandt Arlas laboranter og logistikassistenter, der har lammet flere afdelinger siden mandag, er nu slut.

Det skriver TV Midtvest.

Torsdag morgen vendte de strejkende medarbejdere tilbage til arbejdet ved Arlas otte afdelinger med fornyet energi og en ny aftale i hånden.

"Vi er glade for at kunne meddele, at alle vores medarbejdere fra i dag er tilbage i arbejde. Da vi nu kan konkludere, at vi ikke længere har strejkende medarbejdere, ser vi frem til en god dialog om, hvordan vi fortsat styrker vores samarbejde. Af respekt for den videre dialog har vi ikke yderligere kommentarer," udtalte Arla i en pressemeddelelse.

Strejken, der involverede 144 medarbejdere på tværs af landet, heraf omkring 100 fra fire midt- og vestjyske afdelinger, har været centreret omkring uenigheder over lønstigninger. Medarbejderne havde krævet lønstigninger, som de mente var lovet i deres overenskomst, men som blev modregnet i deres personlige tillæg.

Lone Elkjær, laborant og tillidsrepræsentant på afdelingen Danmark Protein i Videbæk, og talsperson for de strejkende, udtrykte tilfredshed med strejkens resultat.

"Jeg klapper dem på skulderen. De har været seje. Det er ikke bare sådan lige at skulle sidde og strejke tre dage i en kantine," sagde Elkjær.

En vigtig del af løsningen på konflikten blev en ny aftale, som sikrer, at medarbejdernes personlige tillæg ikke vil blive modregnet ved fremtidige lønstigninger fra 2025. Dette ses som en væsentlig sejr for medarbejderne, selvom den ikke har umiddelbar effekt på deres lønninger.

Elkjær udtaler at der nu vil komme nye forhandlinger på plads, nu hvor der er åbnet for en dialog med Arla.