Særlige badedragter skal give brystkræft-ofre selvtilliden tilbage

Finske Elina Halttunen elsker at svømme - men da hun mistede sit ene bryst til kræft, blev det umuligt at finde badetøj, der passede.

- Derfor lavede jeg min egen Monokini. Jeg tænkte, at der måske var andre som mig derude, kvinder, der ønskede badetøj, der ikke ville få dem til at føle, at de manglede et bryst, siger hun.

Derfor slog hun sig sammen med designduoen Tärähtäneet ämmät (på dansk skøre duller, red.), og de har nu designet en hel kollektion af badetøj for et-brystede kvinder, som de kalder Monokini 2.0.

Læs også: 60 dage tilbage at leve i: Kvindes utrolige indsats redder kræftsyg kærestes liv i sidste øjeblik

Modellerne har alle overlevet brystkræft.

- Kræft har boret huller i mine knogler og taget mit bryst, det er alt. Jeg lukker den ikke ind i min sjæl, hvor den kan stjæle alt det gode i mig. Mange mennesker har sagt "du er så modig", men med jer (Monikini, red.) følte jeg det virkeligt for første gang, siger modellen Marjaana på Monokinis hjemmeside.

Læs også: Dette vil sygeplejersker gerne fortælle dig - de må bare ikke

Folkene bag Monokini håber, at de kan hjælpe kvinder, der har fået bortopereret et bryst til at føle sig smukke - og få dem til at indse, at det er ok ikke at få det tabte bryst genskabt med implantater.

- Vi vil gerne anspore til et positivt selvbillede for brystopererede kvinder ved at vise, at du kan være hel, smuk og sexet selv med blot et bryst eller ingen overhovedet, lyder det.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Se de smukke billeder her: