Børnesange

Populære danske børnesange.

Her finder du vores oversigt med Danmarks mest populære børnesange. Vi har sangteksterne og du kan også høre mange af børnesangene her.

De mest populære danske børnesange listet A-Z.

Børnesange

Bamses fødselsdag - Prøv en anderledes fødselsdagssang til den næste fødselsdagsfest med denne glade sang ‘Hip Hurra for Bamsefar’ også kendt som Bamses fødselsdag.

Elefantens vuggevise - Her finder du børnesangen Elefantens Vuggevise tekst og melodi. 'Sov sødt lille jumbo' er rigtig god at bruge som godnatsang for børn inden de skal i sove. 

Hist hvor vejen slår en bugt - Børnesangen Hist hvor vejen slår en bugt tekst er skrevet af H.C. Andersen i 1829 og melodi er komponeret af Johan Christian Gebauer i 1846.

I østen stiger solen op - B. S. Ingemann skrev de populære ‘Morgensange’ i foråret 1837. Han boede sammen med sin kone i Sorø, hvor Ingemann underviste i dansk. I østen stiger solen op blev dog ikke skrevet til skolens elever, men til brug i Københavns asyler.

Jeg en gård mig bygge vil - Børnesangen om bondegårdens dyr ‘Jeg en gård mig bygge vil’ er skrevet af Margrethe Marstrand, der var en dansk lærer og forfatter.

Jeg ved en lærkerede - Dette er en af de måske mest kendte danske børnesange. Jeg ved en lærkerede bruges af såvel børn som voksne og melodien bruges ofte til festsange.

Mor solen er så rød - Solen er så rød mor er den smukkeste godnatsang man kan tænke sig og den skal synges ganske stille.

Oles nye autobil - Dette er nok en af de mest kendte sange nede i børnehaven, som alle børn elsker at synge med til.

Spørge Jørgen - Her bliver der stillet spørgsmål til stort set alt af spørge Jørgen!

Besøg også vores liste over Danske sange og Julesange her.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip