7 ting folk med god smag dømmer dig på, første gang de træder ind i dit hjem

Hvad tror du en indretningsdesigner ville sige, hvis vedkommende kom indenfor i dit hjem og gik på opdagelse?

Måske er du fløjtende ligeglad…men hvis du er nysgerrig, har det amerikanske husmodersite Goodhousekeeping kørt en flok eksperter i stilling for at få svar på spørgsmålet, som nok nager nogle kvinder.

Men uanset hvordan man vender og drejer boligindretning og design, så er det et spørgsmål om smag .

Læs også: Seks ting folk med skinnende rene hjem gør hver dag

Indretningsdesignere vil nok mene, at de er indbegrebet af god smag, fordi de dyrker de nyeste trends og kan spotte forstyrrende elementer i folks hjem på to sekunder.

Her er syv eksempler på, hvad indretningseksperter rent faktisk kigger efter, når de kommer ind ad døren hos fx dig:

1. Indretningen af rummet. Hvad virker, og hvad virker ikke, er det første som mange designere kigger efter. Bliver rummet udnyttet godt nok, og er indretningen i orden? Står reolen og skygger for lyset fra vinduet, eller fylder sofaen hele stuen?

Læs også: Fem ting i dit hjem, som virkelig stresser dig

2. Antal puder på sofaen? Jo flere puder jo bedre. To små puder i hjørnet af en kæmpe sofa er ikke nok. Og hvis puderne har forskellige farver, gør det kun din sofa hyggeligere.

3. Matcher det hele? Det lyder umiddelbart som en god ting, hvis farverne og stilen i et hjem matcher hinanden, men det kan også blive for meget, hvis hele hjemmet er holdt i fx beigefarver - selv sengetøj, vægge og billeder på væggen.

4. Blomster eller ej. Blomster er en lille ting, der gør en stor forskel. Blomster får en bolig til at se beboet og hyggelig ud. Det kan være en krukke med blomster foran hoveddøren eller en buket på spisebordet.

Læs også: Hvor ofte skal håndklæder og sengetøj vaskes? Få svaret her

5. Rør gardinerne gulvet? Selvom det er en mindre detalje, springer det i øjnene på eksperter, hvis dine gardiner når gulvet. Ikke fordi gardinerne bliver beskidte, men fordi de tydeligvis ikke passer til din gardinstang.

6. God lugt. Det er ikke et hit at fyrre op for 10 duftlys. Det er knap så behageligt at blive mødt af en overvældende duft, når man træder indenfor i et hjem. Mange indretningsdesignere vil straks tænke, at man forsøger at skjule en kedelig lugt fra noget andet.

7. Er sofaen op ad en væg? Hvis du har en stor stue, så undlad at stille sofaen op af en væg, lyder rådet. En klassiker er at have købt pæne møbler til hjemmet, for så at placere dem helt galt. 

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip