Amalie skal holde Dagens.dk's journalister i ørene

Når journalister på Dagens.dk i fremtiden skal producere nyheder, så vil de blive kigget over skulderen af en af Danmarks helt store medie-personligheder. Dagens.dk, der har hovedsæde i Kolding, har ansat realitykendissen Amalie Szigethy som sprogredaktør. Samarbejdet træder i kraft fra 1. maj.

- For os er det et scoop at tilknytte Amalie. Hun har i en meget ung alder skabt sig en stor karriere. Det kommer man ikke sovende til, og det er præcis den energi, vi kan bruge hos Dagens.dk, siger ansvarshavende chefredaktør, Holger Madsen.

Amalie Szigethy skal arbejde på redaktionen på halv tid sideløbende med, at hun passer sin tv- og musikkarriere. Hendes primære ansvar bliver at udvikle den sproglige profil på Dagens.dk. Men hun skal også være med til at minimere antallet af sproglige fejl.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

- Vi har et højt ønske om at ramme flere unge med vores historier. Amalie har rigtig godt fat i ungdommen og har bevist utallige gange, at hun kan noget med ord, som ingen andre kan, siger Holger Madsen og fortsætter:

- Ofte går det meget stærkt, og vi må erkende, at vi indimellem laver stavefejl, kommafejl og bruger dårligt sprog. Amalie er perfektionist, og når hun fremover læser vores artikler, før de publiceres, er jeg sikker på, at vores fejlprocent kommer tæt på nul, ligesom vores sprog bliver mere levende og ungt, siger Holger Madsen.

'Jeg glæder mig'

Dagens.dk's kommende medarbejder ser frem til at sætte sig i redaktørstolen.

- Jeg kender jo en del til det at være i medierne. Det bliver rigtig spændende at arbejde med det på en anden måde. Jeg glæder mig, konstaterer Amalie Szighety til Dagens.dk.

Første udfordring bliver, ifølge Amalie, at gøre sproget på Dagens.dk 'lettere at forstå'.

- Jeg synes, nyheder er kedelige, fordi der er mange ord, man ikke forstår. Mange siger, at jeg vrøvler, men det er fordi, jeg siger, hvad jeg tænker. Det kommer bare ud. Jeg tror, at alt ville være meget bedre og sjovere, hvis man bare skrev, hvad man tænkte i stedet for at bruge alle mulige fine ord, siger hun.

LÆS OGSÅ: Journalistelever bliver undervist i Amalie'sk

Amalie får kontor på redaktionen i Kolding og kommer til Jylland i det omfang, hun kan nå det. Resten af tiden arbejder hun fra hjemmet i Rungsted.

- Det bliver næsten hver uge, jeg kommer på redaktionen. For det kommer til at passe godt med, at jeg har en del jobs, hvor jeg skal synge på diskoteker i Jylland, siger Amalie.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip