Jacob Risgaard i en ærlig snak: "Don't do it"

29/03/2023 10:38

Mathias Madsen

Business
Foto: Bo Nymann/Photographer Bo Nymann/Ritzau Scanpix
Foto: Bo Nymann/Photographer Bo Nymann/Ritzau Scanpix
Jacob Risgaard er én af Danmarks mest kendte iværksættere, men han opfordrer langt fra andre til at gå i hans fodspor.

Mest læste i dag

Når man ser på rige forretningsmænd som Jesper Buch, Anders Holch Povlsen og Jacob Risgaard, og man samtidig selv sidder og vender hver en femkrone for at få det månedlige budget til at hænge sammen, så kan man godt blive lidt misundelig. 

Men skal man tro på sidstnævnte, så er der ingen grund til at være jaloux.

I et ærligt interview med YouTuber Rasmus Brohave fik Risgaard nemlig spørgsmålet: "Hvis du skulle starte forfra i dag, hvad ville dit bedste råd til dig selv så være?" og hertil svarede han til stor overraskelse: "Don't do it."

Han uddybede: "Rigdom fåes i mange afskygninger. Der er nogle, der vælger at tage to års barsel med deres søn eller forfølge en drøm om at tage to måneder til New Zealand. Det er jo også rigdom. Jeg vekslede det jo med at sidde 16 timer i døgnet bag ved en computer og aldrig var ude at opleve noget [...]."

"Det er også okay, at man ikke bliver selvstændig. [...] Det er også okay ikke at have 1.000 ansatte og i stedet have én ansat - sig selv - i en frisørsalon. Det er lige så rigtigt!" slår iværksætteren fast og fortsætter: 

"Meningen med livet er at være lykkelig så mange dage som muligt," og ifølge Risgaard er opskriften på det altså ikke nødvendigvis at blive selvstændig og tjene mange penge. 

Selvom Jacob Risgaard er god for mere end 150 millioner kroner, mener han nemlig ikke nødvendigvis selv, at han har valgt den bedste vej til et lykkeligt liv. 

Interviewet med Brohave er en del af et afsnit af den populære YouTubers serie, 'Hvad kan jeg blive?', hvor Brohave følger forskellige personer på job, og i dette afsnit følger han altså Jacob Risgaard, som er bedst kendt som én af stifterne bag virksomheden Coolshop. 

Han har desuden medvirket som investor siden femte sæson af DR-programmet 'Løvens Hule'. 

Du kan se hele Brohaves video med Risgaard herunder:

Videoen er i skrivende stund blevet set mere end 150.000 gange på kun tre dage!