Kendt fra filmen 'The Big Short': Nu er turen kommet til Tesla

Foto: Shutterstock

Han er manden, som filmen 'The Big Short' er baseret på. Nu fortæller han, at han er sikker på, at turen er kommet til Tesla.

Den berømte investor Michael Burry har mandag afsløret, at han har valgt at shorte Tesla-aktien for mere en halv milliard dollars. Det skriver CNBC.

Læs også

Mange danskere har travlt: Fristen er 31. maj

Burry, der var en af de første investorer, der forudså og tjente på finanskrisen, havde en short-position på 534 millioner dollars i Tesla ved udgangen af første kvartal, viser en rapport fra U.S. Securities and Exchange Commission. 

Mandag faldt Tesla-aktien mere end 4%, hvilket bringer det hidtidige tab op på mere end 20% i denne måned. 

Burry, hvis virksomhed hedder Scion Asset Management, blev kendt verden over, da han forudså finanskrisen i 2008. Ydermere er han også blevet kendt som følge af både Michael Lewis' bog 'The Big Short' og den efterfølgende Oscar-vindende film med samme navn. 

Indtil videre har Tesla haft et turbulent 2021, hvor de har oplevet et faldende salg i Kina i april. Samtidig har de også været ramt af manglen på dele, som har hæmmet produktionen i både USA og Kina. 

Burry har tidligere delt et opslag på Twitter, som han efterfølgende har slettet, at Tesla afhængighed af de såkaldte 'regulatory credits' for at skabe overskud, er et rødt flag. 

Da flere bilproducenter er begyndt at producere deres egne elbiler, er der færre producenter, der har brug for at købe de førnævnte regulatory credits af Tesla. Det har de tidligere været nødt til for at kunne overholde de miljømæssige regler. 

I første kvartal af 2021 har Tesla rapporteret et salg af regulatory creidts på 518 millioner dollars. Disse får Elon Musks bilfabrikant primært fra den amerikanske statskasse til at støtte vedvarende energi. De bliver efterfølgende solgt til andre bilproducenter, der har brug for at udligne deres CO2-aftryk.

Læs også

3 millioner danskere risikerer ekstraregning

Kursen på Tesla-aktien er indtil videre faldet med næsten 20% i 2021, efter at den i 2020 steg med hele 740%. 

 

Dagens Gossip