Politibetjent løn

Politibetjent løn. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Politibetjent løn afhænger i høj grad af, hvilken specifik stilling man har indenfor politiet, ligesom det heller ikke er helt ligegyldigt, hvor i landet, man bor.

Politibetjent løn: Mange børn drømmer om at blive politibetjent, og jobbet er da også et af de mest karakteristiske og forbilledlige, der findes.

Som politibetjent er ens fornemste opgave at opretholde sikkerhed og orden i samfundet samt sikre borgernes tryghed. Det gør de fleste politibetjente som del af et døgnberedskabet, der rykker ud i forbindelse med ulykker, demonstrationer eller kriminalitet så som vold, indbrud og husspektakler.

Mange arbejdsopgaver

Politiet tager sig også af sagen som forsvundne personer, fogedsager eller tvangsindlæggelser, ligesom mange betjente også er med til at efterforske forbrydelser.

Politibetjent løn

Politibetjent løn: Foto: Linda Kastrup

Det sker i Efterforskningen, hvor betjentene arbejder med at opklare alvorlige forbrydelser som drab, voldtægt, røverier eller bedrageri samt andre lovovertrædelser, der kræver længerevarende og omfattende efterforskning. 

Andre betjente arbejder med særlige opgaver som eksempelvis færdselsbetjent, hundefører, kriminaltekniker eller livvagt, emsn andre er ansat til fortrinsvis administrative arbejdsopgaver.

Læs også

Sygeplejerske løn

Ligegyldigt hvilke arbejdsopgaver man udfylder som betjent, så kræver jobbet, at man kan bevare overblikket, samt at man har en myndig og rolig fremtoning. Man skal kunne holde hovedet koldt og både udvise omtanke og beherskelse i anspændte situationer, ligesom man skal kunne reagere lynhurtigt og handle på et splitsekund.

Politibetjent løn i gennemsnit

Lønnen som politibetjent afhænger i høj grad af, hvilken stilling man besidder, og hvad man arbejder med. Derudover er der også stor forskel på arbejdstider for ansatte hos politiet.

Politibetjent løn

Politibetjent løn. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Herunder kan du se den gennemsnitlige månedsløn for en nyuddannede politibetjent inklusive pension, tillæg, værdi af personalegoder mv.

  • Kriminalassistent                             34.608 kr./mdr. 
  • Politibetjent, Færdselsbetjent          34.886 kr./mdr.

Kigger man på tal fra Lonstatistik.dk, så afslører de, at der er forskel på en politibetjent løn alt efter, hvor man bor i landet. Således af det flere penge at komme efter som betjent på Region Sjælland, end der er i resten af landet. Den laveste løn tilfalder betjente ansat i Region Syddanmark.

Kilde: ug.dk

 

Dagens Gossip