Revisor løn

Revisor løn. Foto: Shutterstock

Revisor løn varierer meget - både i forhold til erhvervserfaring og i forhold til, hvor i landet man er ansat. Den bedst lønnende revisor tjener knap 10 gange så meget som den dårligst lønnede, og dermed er lønspredningen stor indenfor branchen.

Revisor løn: Som revisor er det ens opgave at udarbejde og godkende økonomiske regnskaber på vegne af andre, ligesom man også skal rådgive om økonomiske forhold, så der er styr på det pengemæssige.

Når det kommer til revisorers egne økonomiske forhold, er der dog stor forskel på, hvor meget man kan tjene om måneden. Blandt andet fordi jobbet er bedre lønnet i København end andre steder i landet.

Ifølge tal fra Lønstatistik.dk så tjener en revisor i gennemsnit 36.224 kroner om måneden. I samme løngruppe ligger gennemsnitsalderen på 34,4 år, mens den gennemsnitlige erhvervserfaring ligger på 9,8 år.

Revisor løn

Revisor løn. Foto: Shutterstock

Samtidig er der en mærkbar lønforskel på, hvorvidt man er mand eller kvinde. For mens kvindelige revisorer i gennemsnit tjener 33.976 kroner om måneden, tjener en mand i et tilsvarende job 37.386 kroner. For begge køn ligger gennemsnitsalderen på 34 år.

Samtidig er det heller ikke ligegyldigt, hvor i landet man arbejder som revisor. Det kan nemlig betale sig at flytte til hovedstaden, hvis man eksempelvis bor og arbejder i Nordjylland. Her tjener man i gennemsnit 33.204 kroner om måneden, mens man i Københavnsområdet får 38.369 kroner om måneden - altså 5.165 kroner mere.

Revisor løn

Revisor løn. Foto: Shutterstock

Revisor løn baseret på region

Herunder fremgår det, hvor i landet en revisor løn er bedst:

Område                Gennemsnitsløn

Nordjylland           33.204 kr./mdr.

Midtjylland            34.714 kr./mdr.

Syddanmark           35.666 kr./mdr.

Sjælland                 33.314 kr./mdr.

Hovedstaden          38.369 kr./mdr.

Selvom en revisorløn i gennemsnit ligger på 36.224 kroner om måneden, er det dog muligt at mangedoble dette beløb, da den bedst lønnede revisor, ifølge Lønstatistik.dks tal, tjente hele 100.000 kroner om måneden. Der var her tale om en privatansat mand på 63 år med en erhvervserfaring på otte 40.

Læs også

Ejendomsmægler løn

I samme lønundersøgelse var den dårligst lønnede en 20-årig privatansat kvinde, der med kun et års erfaring fik 14.300 kroner i løn.

 

Dagens Gossip