Salgsassistent løn

Salgsassistent løn. Foto: Shutterstock

Salgsassistent løn afhænger i høj grad af, hvilke arbejdsopgaver man har og hvor man er ansat. Der er nemlig mange forskellige måder at arbejde som salgsassistent på.

Salgsassistent løn: Jobbet som salgsassistent er et af de mest almindelige og mest udbredte job i Danmark.

Overalt i landet finder man salgsassistenter i blandt andet dagligvarebutikker, supermarkeder og specialbutikker.

Arbejdet som salgsassistent består først og fremmet kundeekspedition og ved at sikre, at de handlende får de varer og den fornødne hjælp og vejledning, de er kommet efter.

Salgsassistent løn

Salgsassistent løn. Foto: Shutterstock

Derudover skal man udfylde en lang rækker andre arbejdsopgaver - eksempelvis skiltning og opstilling af varer, udregning af priser og vareindkøb. Nogen salgsassistent skal også stå for at udarbejde salgsopgørelser og budgetter.

Enhver salgsassistent vil også være i besiddelse af en større eller mindre grad af faglig viden omhandlede de produkter, der sælges og den arbejdsplads, man arbejder på.

Læs også

Socialrådgiver løn

Eksempelvis vil det ofte være et krav til salgsassistenter, der arbejder i specialbutikker, at de har en bred og fyldestgørende faglig viden om elementer som varesortimentet og varernes anvendelse. Dette krav betyder også, at medarbejderen ofte vil have en omfattende faglig uddannelse.

Samtidig vil man i nogle specialbutikker ikke bare stå for salg men også for produktion eller tilvirkning af fødevarer - eksempelvis hos smørrebrøds- slagter- og viktualieforretninger.

På grund af de mange forskellige jobmuligheder som salgsassistent og de forskellige faglige niveauer, varierer lønnen også alt efter, hvor man arbejder og med hvad.

Salgsassistent løn

Salgsassistent løn. Foto: Shutterstock

Salgsassistent løn fordelt på forskellige jobbeskrivelser

Herunder kan du se den gennemsnitlig månedsløn for en nyuddannet  salgsassistent - inklusive pension, tillæg, værdi af personalegoder med mere.

Jobbeskrivelse    -      Månedsløn

  • Salgsarbejde i butik - 22.511 kr.
  • Kommis - 25.807 kr.
  • Kasseassistentarbejde og beslægtet kundebetjening - 22.679 kr.
  • Salgsarbejde på servicestationer - 22.174 kr.
  • Kasseassistentarbejde inden for catering og fastfood - 23.169 kr.
  • Viktualieassistent, Apoteksmedhjælper - 26.459 kr.
  • Demonstratør/Demonstratrice - 20.970 kr.
  • Medhjælp i butik mv. (ikke kassearbejde) - 21.333 kr.

Til gengæld er der stort set ikke forskel på, hvor i landet man arbejder som salgsassistent. Ifølge tal fra Lonstatistik.dk varierer lønnen nemlig ikke syndeligt, hvad enten du arbejder i Herlev eller Herning.

Læs også

Pædagog løn

Den største lønforskel findes mellem København og Nordjylland, da man i hovedstaden tjener bedst. Her er lønforskellen i gennemsnit er 1000 kroner mere om måneden i forhold til en nordjysk salgsassistent.

Kilde: ug.dk

 

Dagens Gossip