Sydtrafik: Busreklame for "Danskernes Parti" var en fejl

En politisk parti-reklame på linje 6 i Fredericia, har givet såvel forargede som vrede mails i Sydtrafiks e-postkasse. Borgerne kræver en forklaring om, hvorfor de reklamerede for det omstridte parti, Danskernes Parti.

Nu oplyser Sydtrafik, at det er en fejl, at reklamen for partiet fik plads på langsiden af bybussen, og den fik ingen lang levetid. Sydtrafik hørte om reklamen i torsdags, og bad øjeblikkeligt vognmanden om at få den pillet af. Det skete dagen efter.

Sydtrafik tillader ikke politisk reklame på busserne. Bortset fra det, er det vognmanden selv, der disponerer over reklamepladsen på bussen, og aftaler med reklameagenten, hvad busserne skal køre med.

Sydtrafik har indskærpet over for vognmanden, at han skal holde øje med, at busserne ikke kører med politiske reklamer.

Reklamen for Danskernes Parti har vakt harme og det giver flere udtryk for på Sydtrafiks Facebookside:

Tobias Moberg Naver: Hvorfor bruger i jeres reklameplads på at reklamere for nazister? Prøv lige at tænk over hvor mange af jeres kunder i støder.

Sune Rock: Danskernes Partil-reklamer på busserne, hvad fanden har i gang i? Er i klar over hvem det er i giver taletid? Det er en flok racister og nazister. Iøvrigt jvf. jeres egen politik på området kører i ikke med politiske reklamer på jeres busser.

Ib Fury: Føj! Jeg ville skamme mig over at køre med sådan en bus.

Erik Storrud: Nøj hvor er det træls at i reklamerer for det højreradikale og racistiske danskernes parti. Jeg kan godt forstå i gerne vil tjene reklamepenge men derfra og til at hjælpe organiserede racister til magten har i altså overskredet en vigtig etisk grænse! Det er faktisk slet ikke i orden.

 

Dagens Gossip