Tømrer løn

Tømrer løn. Foto: Scanpix

Tømrer løn varierer meget alt efter arbejdsopgaver samt hvor, man er ansat. Til gengæld er der ikke den store forskel på, hvor i landet, man arbejder.

Tømrer løn: Tømrerfaget byder på et hav af forskellige arbejdsopgaver i forbindelse med nybygning, ombygning eller renovering af diverse byggerier.

Som tømrer skal man nemlig både sætte skillevægge op, lægger gulve, opsætter lofter, tagspær og tagplader, ligesom man også står for varmeisolering, montering af brædde- og pladebeklædninger samt udskiftning af vinduer, døre og forskelligt inventar.

Tilsvarende byder faget også på varierende lønninger, da der er stor forskel på, hvad man kan hive hjem hver måned i tømmerfaget.

Tømrer løn

Tømrer løn. Foto: Scanpix

Ifølge Lonstatistik.dk tjener en tømrer i gennesnit 26.056 kroner om måneden. Blandt de adspurgte, som lønstatistikken bygger på, er der tilsvarende en gennemsnitlig erhververfaring på 9,6 år og en gennemsnitsalder på 31,8 år.

Der er dog også mulighed for at tjene en del mere - og en del mindre - end de gennemsnitlige 26.056 kroner. Ifølge statistikken er den højestlønnede blandt de adspurgte en 25-årige mand med fem års erfaring, der tjener 54.000 kroner om måneden.

Læs også

Ingeniør løn

Samtidig tjener den dårligst lønnede tømrer i undersøgelsen 9.000 kroner om måneden. Der er tale om en 19-årig mand med tre års erhvervserfaring.

Samtidig er der også en mindre lønforskel på, om man er mand eller kvinde i tømrerfaget. Mænd tjener nemlig i gennemsnit 26.076 kroner om måneden, mens kvinder tjener 25.176 kroner.

Tømrer løn

Tømrer løn. Foto: Scanpix

Samtidig er der også en lønforskel på, om du arbejder som tømrer på Frederiksberg  eller i Frederikshavn. Som nordjysk tømrer tjener man nemlig i gennemsnit 26.067 kroner om måneden, mens man i hovedstaden tjener 28.589 kroner.

Tømrer løn fordelt på regionerne

Herunder kan du se gennemsnitslønnen for de forskellige områder i Danmark.

Område                 Gennemsnitsløn

Nordjylland             26.067 kr./mdr.

Midtjylland              25.419 kr./mdr.

Syddanmark             24.966 kr./mdr.

Sjælland                   26.082 kr./mdr.

Hovedstaden            28.589 kr./mdr.

Læs også

Bygningskonstruktør løn

Man kan uddanne sig til tømrer mange steder i Danmark, og på de forskellige uddannelser lærer man blandt andet at lave arbejdstegninger, opbygge tømmerkonstruktioner og vurdere materialer og kvalitet.

 

På de forskellige uddannelser kan du specialisere dig i at arbejde med enten yder- og indervægge, tagkonstruktioner, carporte eller montage af vinduer, døre og køkkener.

 

Dagens Gossip