Trek hylder Jens Voigt: Her er cykelsportens mest lirede cykel

Han er 41 år, har 16 år på bagen som professionel cykelrytter og er en af feltets mest respekterede skikkelser. Tyske Jens Voigt er en levende legende, og nu hyldes han af den amerikanske cykelproducent Trek, som har foræret ham en specialdesignet cykel.

Cyklen er dekoreret med en storyline med højdepunkter fra Jens Voigts liv.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

En stolt Jens Voigt har torsdag smidt en stribe billeder på Twitter, hvor han viser sin nye cykel frem. Cyklen fortæller historien om de største sejre, alle hold, han har kørt på, familien og ikke mindst Østtyskland, som står ham nært.

Derudover også citatet: 'I am motherfucking Jens Voigt'. En sætning, der fløj ud af munden på den flamboyante cykelrytter under årets Tour of Califonia, da han af en journalist blev spurgt til sin angrebslyst.

Jens Voigt blev født i Grevesmühlen, Mecklenburg-Vorpommern, i det samme område som den tidligere Tour de France-vinder, Jan Ullrich. Og ligesom sin kollega viste det sig hurtigt, at der var saft og kraft i trådet. Blandt andet med sejren i World Cup-serien som amatør i 1994.

Den professionelle karriere startede i 1997 på XVVZ-Giant-Australian Insitute of Sport. Året efter skiftede han til franske Crédit Agricole. Og i 2005 hentede Bjarne Riis den tyske humørbombe til Team CSC.

I 2011 skiftede Jens Voigt til Team Leopard-Trek, som er det nuværende RadioShack-Nissan-Trek. 

Jens Voigt har for nylig tilkendegivet, at han tager et år mere som professionel cykelrytter hos Radioshack, som til næste år får Trek som hovedsponsor. Og med gaven fra netop Trek har tyskeren bestemt noget flot at køre på i den kommende sæson.

SE ALLE DETALJERNE PÅ VOIGTS LIR-CYKEL HER:

 

Dagens Gossip