Denne børnehave har fjernet alt legetøj - de smås reaktion overrasker alle

Foto: Shutterstock

Der skete to utrolige ting, da disse børn fik taget alt legetøjet fra sig.

En norsk børnehave besluttede sig for at prøve noget, som man umiddelbart skulle tro ville få samtlige af de små børn til at stikke i gedigent hyl: De fjernede samtlige stykker legetøj, både indenfor og udenfor.

Det skriver den norske mor-side, Mammanett.

- Vi så, at de små børn elsker at bruge deres fantasi, siger børnehavens leder, Trine Hagen Strandbakken.

Derfor var det eneste, der nu var tilbage af remedier til børnene nogle papkasser, lidt tæpper, tøj, papir og borde og stole.

Trine Hagen Strandbakken fortæller, at der skete to meget positive ting, så snart legetøjet var væk.

For det første betød det en ændring i børnenes måde at lege på. Ungerne var pludselig “tvunget” til selv at danne billeder i hovedet, og det førte straks til mere rolleleg.

- Vi så også, at børnene brugte rekvisitter til at skabe “ting”, de skulle bruge i deres leg. Pinde blev til sværd, papkasser til både, og blade til penge, fortæller børnehavelederen.

For det andet var der pludselig langt færre konflikter mellem børnene, efter at legetøjet ikke længere var til stede.

- Fantasien og kreativiteten kom mere til udtryk. Det blev lettere for mange at lege, når alt var tilladt og ingen ejede sandheden, siger Trine Hagen Strandbakken.

På intet tidspunkt, mens børnehaven kørte det legetøjsfri projekt, gav børnene udtryk for, at de savnede sagerne.

- Vi tror, de syntes, det var godt. Børn får i dag mange indtryk og impulser gennem medierne, IPads, PC’er og telefoner. Vi tror, det er sundt at bruge fantasi og kreativitet, og det at skabe et billede af noget i hovedet, uden at se det på en skærm, siger lederen.

Projektet har haft så stor succes, at børnehaven i fremtiden vil fortsætte med at være legetøjsfri i perioder. Især udenfor, fortæller Trine Hagen Strandbakken.

Kender du verdens største by eller kan du læse mere her.

Helt ny forskning viser, at man ved at spise en håndfuld valnødder om dagen kan give kroppen en omgående beskyttelse mod hjertesygdomme på få timer.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip