6 grunde til at tisse i badet

Foto: Shutterstock.com

Nogle af årsagerne vil nok overraske dig.

Britiske universitetsstuderende i Norwich blev opfordret til at lade deres morgenurin i badet for på den måde at spare en masse vand.

"Vi har lavet en del udregninger, og hvis alle studerende alene på vores universitet tisser i badet, kan vi på et år spare nok vand til at fylde et vandbassin i olympiske mål 26 gange," sagde 20-årige Chris Dobson, der stod for projektet.

Læs også

"Så længe vandet strømmer, er der ikke hygiejniske farer ved det, da urin er sterilt, men vi vil opfordre til, at man kun deltager i udfordringen, hvis man er den eneste, der bruger badet," tilføjede han dengang.

Og manden har jo en pointe! (Også i det med, at det er vigtigt, man er alene om badet, når man gør det. Ellers bliver det altså noget griseri)

Er du ikke helt overbevist, så kommer her nogle flere gode grunde:

1. Du sparer penge
Vand koster penge. Badevand koster også penge, men det havde du jo tænkt dig at bruge alligevel. Toiletpapir koster også penge - men det skal du jo pludselig ikke bruge alligevel. Ren win-win.

2. Det er godt for miljøet
Her er vi inde på toiletpapiret igen. På det punkt har mænd selvfølgelig ikke den store gevinst ved at tisse i badet, da de alligevel bare plejer at ryste javertus, inden de stopper den tilbage i buksen.

Men kvinder kan spare mange ruller toiletpapir ved at få overstået morgentisseturen i badet. På sigt må en kvinde næsten have reddet minimum ét træ.

3. Det er godt for huden
Ifølge Martha Christy, forfatter til 'Your Own Perfect Medicine', er det videnskabeligt bevist, at urin har en gavnlig virkning på huden. Det er anti-bakerielt og virker mod svamp, ligesom det booster immunforsvaret, skriver hun.

I det gamle Egypten, Kina og Indien brugte man desuden tis for at holde huden sund, og i dag indeholder flere hudplejeprodukter nogle af de mineraler, vi også har i vores urin.

4. Det er mere hygiejnisk
Jo, det er mere hygiejnisk, selvom du måske sidder og tænker, at det er lidt ulækkert - og det bliver det nok også nu, hvor vi vil gå lidt i detaljer:

Når du tørrer dig med toiletpapir, er der en risiko for, at du kan få lidt tis på fingrene. Desuden er det ikke sikkert, at du får tørret alle tisrester væk. Dér er en vandstråle altså mere grundig, da den kan snige sig ind overalt.

Når kvinder tørrer sig, kan de i øvrigt risikere urinvejsinfektioner, hvis de får tørret bakterier fra numsen hen, hvor de ikke hører til.

5. Du slipper for tis på brættet
Den giver sig selv. Ingen vildfarne dråber på bræt eller gulv. Og ja, så kommer der til gengæld en hel stråle på gulvet i kabinen i stedet - men det bliver jo skyllet ned i afløbet med det samme.

6. Alle gør det jo
Nogle siger, de gør det. De fleste siger, at de ikke gør - og de lyver megameget. Ifølge en undersøgelse i Today's Health tisser 79 pct. i badet. Læser du denne artikel i metroen eller bussen, så kig dig lige omkring: 8 ud af 10 af de mennesker, der sidder rundt om dig, tisser i badet. Og hånden på hjertet… du gør også, gør du ikke?

Læs også

Pludselig lukkede kisten: 7 og 10-årig død i tragisk ulykke

 

 

Dagens Gossip