Derfor skal du stoppe med at spise avokadoer

De fleste har svært ved at holde sig tilbage, når der kommer guacamole eller andre retter med avokado på bordet. Men der er faktisk en god grund til at skære drastisk ned på indtaget af den cremede grønne frugt. Især hvis du vil tænke på miljøet. Det skriver Associated Press.

Sagen er nemlig den, at den stigende efterspørgsel på avokadoer kombineret med højere leveringspriser har fået mexicanske landmænd til at tage drastiske metoder i brug for at kunne følge med. De mexicanske bønder udvider nemlig deres avokadoplantager i rasende fart ved at ødelægge store dele af landets fyrretræsskove.

Læs ogsåNår du har læst dette, smider du aldrig dine avokadosten ud igen

De mexicanske myndigheders opfordring om at stoppe med at fælde fyrre- og grantræer praler af på bønderne, der er ivrige efter at stille verdens sult efter avokadoer.

For tiden er avokado den bedste indtægtsgivende afgrøde for mexicanske landmænd, hvilket formentlig betyder, at fyrre- og grantræerne fortsat vil have en dyster fremtid.

Priserne på avokadoerne sprang fra omkring 86 cents stykket i januar til ca. 1,10 dollars i juli, ifølge Associated Press.

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip